tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post2629814886731350195..comments2023-10-24T12:59:25.261+03:00Comments on Tanker om kost: Kødklister: No Steak For You!budzinskihttp://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-33263511846832069782010-04-21T20:47:22.163+03:002010-04-21T20:47:22.163+03:00Problemet består I HVEM der får redskabet i hænder...Problemet består I HVEM der får redskabet i hænderne. De viser os igen og igen at man ikke kan stole på dem længere end man kan kaste usundheds ministerens fede korpus! De kan kalde det lige hvad der passer dem, men jeg ved godt at der ikke går mange uger før Kontant afdækker hvordan kød der ellers stod til at blive smidt ud pga grumme kiim tal pludseligt ligger som kalve medaljoner i køledisken. Jeg har ikke et problem med kødklister, men med dem som får redskabet i hænderne. De selvstændige slagere vil formodentligt alligevel ikke røre det med en ildtang ud fra faglig stolthed.homo carnivorousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-54257121298244994982010-02-11T16:14:43.609+02:002010-02-11T16:14:43.609+02:00Når man læser denne tråd må man tage sige til hove...Når man læser denne tråd må man tage sige til hovedet. Folk tager standpunkter ud fra helt emotionelle og forkerte oplysninger. <br /><br />Kald det ”kødklister” og 95% siger uhadada nej tak.<br /><br />Kald det ”naturlig protein” som aflyser den globale opvarming og afhjælpe lidt af verdens-sult … og flere siger: tja HVORFOR IKKE?<br /><br />Når noget stemples som ”U-Naturligt” kniber vi øjnene sammen og hader det af hele vores hjerte, selvom sandheden er at INGEN TING her i verden er naturlige. Det er en hyggelig lille illusion oppe i vores hjerner.<br /><br />Der findes ikke NATURLIG ”sylte” eller ”hakkebøf’er med løg” eller ”skinkepålæg” .. eller kød der 2 dage gammelt men stadig renset for ”en bunke bakterier”. <br /><br />Det er alt sammen mennskeskabte fænomener, som vi via flere tusinde-års teknologisk udvikling har perfektioneret.<br /><br />Det samme kan siges om alle andre retter, råvare og produkter. Ja selv din kat og hund!<br /><br />Alt er DESIGNET af os mennesker. Det er dybt navit, at tro en ko eller en gris er ”naturlige produkter” .. og kunne overleve uden os til fodre dem eller sprøjte dem med medicin.<br /><br />Ingen af disse findes naturligt, de er kynisk designet af os efter vores behov. Deres kroppe/muskler er avlet større og større, til de når det matematisk største som naturloven tillader. Men ingen problem!, vi genmodificere da blot kræet og tilsætter lidt ekstra væksthormoner. <br /><br />Naturligt findes IKKE, og har i tusindvis af år aldrig gjort det.<br /><br />At bruge det rene protein enzym, er blot endnu en teknologisk fordel, så man slipper for blod-tricket. <br /><br />Samtidig skal der bruges et langt mindre antal dyr til lave den menneskeskabet illusionen om ”Den perfekte bøf” <br /><br />- Enig med Kostbloggeren!<br /><br />P:S Elsker i øvrigt den overskrift, bringer tanken hen på seinfelds SOUP-NAZI! ;)<br /><br />Mvh<br />-Mike TysonMikeTysonhttps://www.blogger.com/profile/08970453426830537679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-45580659294776845702010-02-08T19:02:41.811+02:002010-02-08T19:02:41.811+02:00Ja undskyld Henriette. Du hører til de få der har ...Ja undskyld Henriette. Du hører til de få der har taget ansvar og truffet dit valg. Som "råvare" leverandør til dansk slagteri er jeg bare så træt af at høre alle disse frelste forbruger som kræver dit og dat når de alligevel farer ned til kølediskene og køber lige modsat. 50% af kyllingkød herhjemme stammer fx.fra udenlandske kyllinger og det er ikke fra Sverige eller Finland som er de eneste foruden Danmark der laver salmonellafrie kyllinger.<br />Vi har høje veterinæromkostninger på kontrol andre lande har høje omkostninger på forbrug.<br />Tilbage til klister. Har du tænkt på det smarte at kunne servere okse- og flæskesteg samtidigt. Tænk muligheder. Du ved jo dine råvare er ok.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-22277145053198855542010-02-08T15:58:02.191+02:002010-02-08T15:58:02.191+02:00Jeg køber 90 % af mit okse/kalve kød helt ( græsop...Jeg køber 90 % af mit okse/kalve kød helt ( græsopdrættet kalve/oksekød direkte fra nogle gode venner<br />Jeg hakker det selv efter behov for jeg gider ikke supermarked kød<br />de sidste 10 % er øko hakketkød det er helt ok med mig.<br />Ikke vildt smagsfuldt= læs alt for lavt fedtindhold- men det kan bruges til en nødløsnings bologneise sovs.Henriettehttps://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-11931603679334954482010-02-08T13:16:15.202+02:002010-02-08T13:16:15.202+02:00Jamen Heriette tør du da købe hakket kød fra køled...Jamen Heriette tør du da købe hakket kød fra køledisken?<br />Den kødkvalitet der kommer fra danske dyr kan du ikke finde bedre. At vi ikke påskønner den herhjemme er bare ærgeligt. Da jeg havde slagtetyre til slagt bliv disse 1 til 1½ år gamle tyrer slagtet og gik til eksport til bl.a Italien. Mens danskerne foretrak slagtet malkekvæg. Det var ihvertfald det de fik mulighed for at købe i køledisken. (reelt er det vel de store dagligvarekæders indkøber der bestemmer hvad der kommer i køledisken og hvilken kvalitet) Du kan jo bare vælge fra. Det er dig der skal påtage dig ansvaret. Tag en lup med næste gang du handler og læs også det der står på bagsiden. Læg lige mærke til hvor meget kød der er importeret.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-86030949521205410232010-02-08T12:43:09.720+02:002010-02-08T12:43:09.720+02:00Jeg synes altså problemet er at det kød, industrie...Jeg synes altså problemet er at det kød, industrien vil sammenklister, næppe har en særlig god kvalitet .<br /><br /> - jeg ville personligt ikke turde stege en sammenklisteret bød/steg rød pga af den øget overflade= større risiko for uheldige bakterier indeni kødet,<br /> Det kød man vil sammenklister kunne vel blive ved med at være hakketkød, pølser mv... det er da langt mere ærligt synes jeg.<br /><br />Men nu har vi jo også en minister der burde hedde fødevarerINDUSTRI minister ;)Henriettehttps://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-90550993926532889432010-02-08T12:01:26.085+02:002010-02-08T12:01:26.085+02:00Jamen det danske landkøkken udnytter da også hele ...Jamen det danske landkøkken udnytter da også hele dyret. Sylte-blodpølse og lungebudding. Jeg husker da at min barndom når vi slagtede gris, så kogte man sylte af hovedet, havde renset ører og halen og tærerof det kpgte man også med. Det gav åbenbart en god gelantine. Nej tag og vågn op og se på hvormeget der idag ender på Daka eller til dyrefoder.<br />De fleste køber deres kød i fra køledisken herhjemme, det er den store forskel fra Frankrig. De har en helt anden kultur vedr rårvare. <br />Vi vil have det nemt at tilbedrede, derfor skal købet være grydeklar. Det skal samtidigt se indbydende ud og så må det gerne koste noget bare vi tror det er billigt. Var det prisen der betød alt så var der nok flere der købte grise ved stalddøren. Bonden får mellem 8-9 kr/kg for hele grisen ca 80-100 kg.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-89358342055910918772010-02-06T21:57:52.552+02:002010-02-06T21:57:52.552+02:00Vi kan sagtens udnytte hele dyret, uden at ty til ...Vi kan sagtens udnytte hele dyret, uden at ty til kødklister. Hvem siger i øvrigt også, at thrombin-bøffer vil være en delikatesse? Det franske køkken udspringer i vidt omfang af nøjsomhed. Derfor har de så mange gode pateer og pølser på menuen for bare at nævne to eksempler. Jeg opponerer stærkt imod at forklæde ting, som noget de ikke er. Hvorfor ikke spise en hakkebøf, hvis man vil have mørt og billigt kød? Jeg synes tanken om, at thrombin indføres af hensyn til de mindre bemidlede er et halmstrå at klynge sig til. Faktisk finder jeg det ret usmageligt at foreslå at indføre en 2. sorteringsvare. Målet må da være, at folk har råd til at købe anstændig mad, som er behandlet med respekt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-87113944665076950372010-02-06T18:07:54.988+02:002010-02-06T18:07:54.988+02:00Hej
Jeg har min daglige gang blandt dyr i stalden ...Hej<br />Jeg har min daglige gang blandt dyr i stalden i Dk. Dyrene fejler ikke noget og når de slagtes kontrolleres de også. Alt for meget bliver jo slet ikke brugt. Så jo det må da være en fordel for miljø hvis vi unyttede dyrene bedre istedet for at sende alt for meget kød til DAKA. Det er trods alt kød der er blevet godkendt til menneskeføde og vi har brugt energi på. Vi skylder de dyr den respekt at vi gør vores bedste at udnytte dem bedst muligt når de først er blevet slagtet. Det var vel formålet med at de skulle leve sådan som de gjorde.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-73746852587226143132010-02-05T21:43:00.132+02:002010-02-05T21:43:00.132+02:00Og i øvrigt, ulækkert er ikke et holdbart argument...Og i øvrigt, ulækkert er ikke et holdbart argument. Du kan argumentere med ulækkert imod leverpostej, pølser, skinke osv. <br /><br />Pointen her er, at så længe det er sundhedsmæssigt forsvarligt at tilsætte thrombin, så kan der da ikke været noget i vejen med denne minimale manipulation af kød, der resulterer en overfladisk, men for mange mennesker måske ret så betydelig, produktforbedring.budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-42655161157713845722010-02-05T20:57:02.490+02:002010-02-05T20:57:02.490+02:00"Stolte af vores kvalitet på kød" ... je..."Stolte af vores kvalitet på kød" ... jeg græmmes. Har du nogensinde besøgt en svinestald? Der, hvor vi får materialet til vores berømte bacon?budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-6763602660750271272010-02-05T19:43:38.772+02:002010-02-05T19:43:38.772+02:00Det er da ekstremt ulækkert!
Vi har før i danmark ...Det er da ekstremt ulækkert!<br />Vi har før i danmark været igennem kød som bliver solgt som anden slags kød og gammelt kød der er blevet hakket og solgt som nyt...<br />Dette kunne være en måde at omgå disse regler ved at "mixe" forskellige gamle kødstumper sammen og lave det til en "ny" bøf.<br /><br />FØJ FOR SATAN!!!<br /><br />Sådan en fra folketinget som man burde mene at skulle danmark og dets borgere det bedst, som kommer med sådan en idé, skulle smides på porten.<br />For vi danskere er stolte af vores kvalitet på kød, og det skal en sådan "kød-hoved" ikke komme at ødelægge.Anonymousnoreply@blogger.com