tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post3211919061640478954..comments2023-10-24T12:59:25.261+03:00Comments on Tanker om kost: Arlas latterlige ambitionsniveau (eller køer på græs, nu!)budzinskihttp://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-40365020767695584352011-10-27T17:50:48.164+03:002011-10-27T17:50:48.164+03:00Fint at du endelig skriver et indlæg - du er jo sa...Fint at du endelig skriver et indlæg - du er jo savnet :)<br /><br />Det er jo ikke kun Arla - men også de andre 2 store; Danæg og Danish Crown vi skal ha fat<br /><br />Synes forøvrigt at hende Arla damen er en anelse arrogant; Forbrugerne kan bare købe økologisk.... <br />ja til en vis grad ( den dag der er et godt udbud af øko gris og kylling i mine butikker køber jeg 100 % øko... <br />- men de fleste aner jo ikke at det er så problematisk at proppe en gang skrabeæg, bacon og Lærkevang i kurven<br /> ( for de får vel også soja... selv om de ser græsset om sommeren.)<br /><br />Den holder ikke den med de stakkels køer der ikke kan tåle at gå på græs... jeg har selv boet i Irland og der går køerne ude hele året :)<br /><br />Måske skulle vi hellere diskutere om de køer vi bruger i landbruget er sunde nok til en naturlig livsstil.<br /><br />OG om de overhovedet skal producerer så mange litre mælk pr dag! <br /><br />Jeg synes det er fint hvis kvalitets mælk koster lidt mere.... <br />men vi kan altså ikke vente på at forbrugerne forstår at den måde vi laver æg, grise og mælk i dag ikke er optimale for dyrene( naturen eller os menneskers sundhed)<br />Der må lovgivning til <br />Lad også endelig forbyde burhøns. grise og kalve.<br /><br />Så har forbrugeren ikke det billige alternativ .Henriettehttps://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-17200333168335326982011-10-27T10:16:24.035+03:002011-10-27T10:16:24.035+03:00Om vi som mælkeproducenter bruger soja i fodersamm...Om vi som mælkeproducenter bruger soja i fodersammensætningen til vores køer, afhænger ikke af om vi leverer til et stort mejeri eller et af de ca. 40 små mejerier i Danmark.<br />Og alle der ønsker at få mælk produceret af køer på græs har mulighed for det - lærkevang og økologisk. Der produceres lang mere af den type mælk end danskerne efterspørger. <br /><br />Søren Damsbo.<br /><br />Om det er en god ide at sende alle køer på græs kan jeg godt have min tvivl om. Det afhænger bl.a. meget af forholdene på den enkelte gård. Her har vi køerne på græs og det har givet mange problemer i år - særligt i den fugtige sensommer hvor vi har måttet dyrlægebehandle for klovinfektioner som de pådrager sig ude på den fugtige jord (og man kan ikke have køerne ude den ene dag og på stald næste dag). Jeg sprøger mig selv om det er dyreveldfærd? <br /><br />Om køerne skal fodres så de giver mere eller mindre mælk er op til dem som køber mælken. Som producenter får vi ca. den samme pris for vores mælk som for 20 år siden. I den samme periode er lønningerne i Danmark steget tæt på 100 % og inflationene har været i omegnen af 60 %. Hvis det er i orden at vi hæver prisen til det dobbelte af det vi får i dag, kan mange ting gøres anderledes end idag. <br />Jeg har arbejdet med køer i 50 år og det er bestemt ikke mit indtryk at de har det dårligere idag end i min barndom. Idag er der meget større focus på de forhold som de lever under og deres trivsel.<br /><br />Og så er det jo ikke kun dyrene som skal yde mere idag. Den halvdel af den voksne befolkning som er aktiv på arbejdsmarkedet idag har med det hastigt stigende lønninger også måttet hæve tempoet - så meget at mange går ned med stres. Er det den høje løn værd - og menneskeværdigt?Anonymousnoreply@blogger.com