tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post6047714441980261207..comments2023-10-24T12:59:25.261+03:00Comments on Tanker om kost: Kostparadoks - og opdaget af vegetarerbudzinskihttp://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-1348983662789180442010-02-15T21:50:53.689+02:002010-02-15T21:50:53.689+02:00At sige noget som helst generelt om en "veget...At sige noget som helst generelt om en "vegetarisk" kost giver ingen mening. Vegetarer kan være lige så usunde som de, der spiser en standarddiæt. Går man til fadet med en holdning til sundhed, så er man nået meget langt. Og så er det næsten lige meget, hvilken kostform man vælger. Her på bloggen har vi bare fundet frem til, at en animalsk baseret diæt suppleret med frugt, grønt og nødder og en smule stivelse måske i form af ris eller rodfrugter er passende menneskeføde. Kornprodukter derimod - især dem med gluten - samt raffineret sukker og raffinerede planteolier skal fylde så lidt som overhovedet muligt på tallerknen. <br /><br />Og når det er sagt, snakker vi også meget om dyrevelfærd her - også fordi, der er en klar sammenhæng mellem den sundhedsmæssige kvalitet af fødevarerne og måden, dyrene bliver opdrættet.budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-39855564623353042762010-02-15T20:06:22.853+02:002010-02-15T20:06:22.853+02:00Kvaegopdrat paa graes er utrolig haardt ved miljoe...Kvaegopdrat paa graes er utrolig haardt ved miljoet. Det ser meget romantisk ud i Danmark, naar koerne gaar rundt paa groenne enge, men saadan er det ikke i resten af verden. Kun ca 2% af det amerikanske kvaeg gaar paa graes. Hele den amerikanske mid-est er en stor gmo majs og soja oerken med udpinte jorde. Koerne spiser saa afgroederne og bliver syge, saa de konstant er paa antibiotika. <br /><br />Amazon bliver ogsaa faeldet for at vokse soja til kvaeget til de amerikanske burgere. <br /><br />Laes "Mad Cowboy" af Howard F Lyman hvis du vil vide mere om miljoekonsekvenserne af kvaegbrug.<br /><br />En vegetarisk (eller vegan) kost giver faerre tilfaelde af kraeft, diabetes og hjerte-kar sygdomme. Kosten er ogsaa anbefalet af American Dietetic Association til alle aldersgrupper. <br /><br />Maja Toft<br />CaliforniaMaja Toftnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-26855950261953050712010-01-21T14:52:28.723+02:002010-01-21T14:52:28.723+02:00Meget enige med din konklusin.
Jeg kan fo eks kun...Meget enige med din konklusin.<br /><br />Jeg kan fo eks kun lide laks hvis det er røget eller gravet.<br />En af mine venner spurgte om jeg ikke var bekymret for det meget salt og røg.<br />Men nej jeg spiser så sundt at 100 gram røget laks en gang mellem ikke skader- og slet ikke hvis det er øko laks.<br />Heller det end intet fisk ;)Henriettehttps://www.blogger.com/profile/02277109374703193721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-56808998406659334782010-01-19T13:49:35.493+02:002010-01-19T13:49:35.493+02:00Min trofaste læser og kommentator Inger spørger om...Min trofaste læser og kommentator Inger spørger om min holdning til bacon og de undersøgelser, der peger på, at det skulle være kræftfremkaldende pga. røgningen.<br /><br />Når snakken falder på forarbejdet kød, så er bacon vel først og fremmest en af de mildeste forarbejdninger. I hvert fald i forhold til spege- og kødpølse og andet tvivlsomt kødpålæg. Bacon er et helt stykke kød, hvor fedtet ikke har været udsat for fx iltning i lige så høj grad som de andre nævnte.<br /><br />Om bacon så er kræftfremkaldende? Tja, min holdning er, at hvis man spiser en kost fri for kornprodukter, sukker, overdreven frugtindtag (fruktose) og planteolier (omega-6), så ender man med et stærkt helbred, og så har man de bedste forudsætninger for at kunne dæmme op for kostfremkaldt kræftudvikling.<br /><br />Alle disse undersøgelser er lavet på folk, der spiser en gennemsnitsdiæt, dvs. med stort fokus på kulhydrater. Hvis en masai eller en inuit eller en aboriginer spiste bacon til morgenmad hver anden dag oven i sin naturlige diæt, mon han så ville få kræft? Jeg tror det ikke.<br /><br />Nitrit/nitrat er vist også forbundet med kræftrisiko, så her kan man vælge økologisk bacon, der ikke 'farves' med kemi. Mht. til de kemiske biprodukter ved rygning, så tror jeg, at et sundt legeme kan tage sig af disse uden problemer. Det er lige som med disse HCA-er, der kommer ved grilning. Mon ikke vi igennem de mange hundredtusind år, hvor vi har stegt kød over åben ild, har udviklet forsvarsmidler mod disse stoffer?<br /><br />Når det er sagt, så får jeg det skidt, hvis jeg spiser mere end en røget sild. Bacon kan jeg spise en pakke af uden at få umiddelbare problemer.<br /><br />Bundlinje: Hvis du er nervøs for nitrat, så køb økologisk. Hvis du er nervøs for røgningen, så nøjes med æg til morgenmad ;-) Vigtigst er nok at holde sig fra de ting, der modvirker et godt helbred ...budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.com