tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post7402914682886435464..comments2023-10-24T12:59:25.261+03:00Comments on Tanker om kost: Vigtige pointer om rødt kød og kræftbudzinskihttp://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-37996635301515216362011-12-21T16:45:49.006+02:002011-12-21T16:45:49.006+02:00Er der da et spørgsmål?Er der da et spørgsmål?budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-59383923209969912872011-12-21T16:37:20.988+02:002011-12-21T16:37:20.988+02:00Hmm. Hvorfor er der ikke et svar til det sidste in...Hmm. Hvorfor er der ikke et svar til det sidste indlæg her?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-3618027596178870662008-12-20T05:21:00.000+02:002008-12-20T05:21:00.000+02:00Ang. det røde kød, så er det sidste nye jeg har hø...Ang. det røde kød, så er det sidste nye jeg har hørt i de ekspert netværk jeg færdes i, at hæmoglobinet i det røde kød, skulle kunne medføre visse cancer typer - jeg har dog endnu ingen faste kilder på det endnu. <BR/><BR/>Det der derimod IMO er helt utvivligt, og har været fastslået et haf af gange i et hav af undersøgelsner, er at det elendige fedt på det røde kød er fyldt med kræftfremkaldende stoffer efter stegning altså HCA(heterocykliske aminer), og arichidon-syre der øger syntesen af de inflammationsfremmende prostaglandiner - og rødt kød har jo - og skal have - modsat fjerkrær eller fisk, et tocifret procentindhold af fedt for at være rigtigt mørt!<BR/><BR/>Iøvrigt gør man IMO også klogt i, helt genrelt, ikke at hoppe på hypen om det mættede fedts uskyldighed, der jo bla. er blevet propoganderet så meget af Ravnskov, Mary G. Enig, og deres tilhængere, at alm. mennesker ikke længre kan kende forskel på fact and fiction. Der er selvfølgelig masser af solidt forskning, der direkte beviser de tager fejl - det betyder ikke man tager skade af lidt mættet fedt, men der er stadig ikke noget rationale for at indtage det, kroppen kan sagtens selv danne ALT det mættede fedt den har brug for, og ingen kan undgå at få nok selv om man forsøger at støvsuge kosten fra det.<BR/><BR/>Mættet fedt, er IMO helt uimodsigelige relateret til en lang række af hjertekar sygdomme, og mange andre helbredstruende tilltag - og især laurinsyre, myristinsyre og palmitinsyre, er beviseligt kendt for at være de mest uheldige mættede fedtsyre overhovedet i den sammenhæng. <BR/><BR/>Alle disse insulindæmoniserende skræmmekampagner stammer iøvrigt i væsentligt grad fra den guddommelige platugle Atkins, der påstod, at man blev fed og syg af kulhydrater!<BR/>Han er netop selv død - og selv om hans milliardfirma og enken prøvede at forhindre sandheden i at slippe ud, så viste obduktionen, at svindleren døde flommefed og stærkt hjertesyg!<BR/><BR/>Men ellers en virkelig interessant blog, med masser af gode indlæg.<BR/><BR/>Mvh<BR/>HelioAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-34054073265092204822008-07-30T12:01:00.000+03:002008-07-30T12:01:00.000+03:00Er lidt arbejdsramt i øjeblikket :-(- men skal pr...Er lidt arbejdsramt i øjeblikket :-(<BR/>- men skal prøve at finde svar på det.<BR/>MHT svinekød og kræft så har jeg blandt andet set det i en undersøgelse om brystkræft og svinekød-hvor påokker var det ? <BR/> og så skriver WAP org også lidt om detAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-78265030660161537142008-07-28T15:35:00.000+03:002008-07-28T15:35:00.000+03:00Cancerrapporten var temmelig omfattende. Den ligge...Cancerrapporten var temmelig omfattende. Den ligger her:<BR/><BR/>http://www.dietandcancerreport.org/<BR/><BR/>Jeg husker ikke, om de kiggede på nogle af de ting, du spørger til ... måske margarine.<BR/><BR/>Men værsgo at læse ;-))budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-59254928098619658872008-07-28T15:27:00.000+03:002008-07-28T15:27:00.000+03:00Man kan ju også undre hvad mer de spiste? Undersøg...Man kan ju også undre hvad mer de spiste? Undersøgde de intag af aspartam, margariner, cigaretter og så videre?<BR/><BR/>Mvh EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-43964701410162710352008-07-28T14:34:00.000+03:002008-07-28T14:34:00.000+03:00Interessante pointer, Iben. Tak for dem. Jeg er li...Interessante pointer, Iben. Tak for dem. Jeg er lige som dig skeptisk over for BTD, men koblingen mellem kræft og blodtype er i hvert fald interessant. Jeg er sikker på, at det er undersøgt grundigt, så man kan nok hurtigt finde noget frem på pubmed.org.<BR/><BR/>Jeg skal ikke kunne sige, om svinekød er specielt farligt (har du noget fakta på det?) - måske er det fordi, at det oftest optræder i forarbejdede ting som røget bacon, skinke, pølser etc. og derfor er sjasket til med kræftfremkaldende nitrat?budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-46070209586764702022008-07-28T14:24:00.000+03:002008-07-28T14:24:00.000+03:00Kræftens bekæmpelses læge anerkendte i foråret i G...Kræftens bekæmpelses læge anerkendte i foråret <BR/>i Go morgen DK (af alle steder ) <BR/>at det kun var ca 50 % af den danske befolkning som havde en øget risiko for kræft fra firbenet kød.<BR/>Mens resten i princippet kunne spise alt det de ville....men de vidste bare ikke helt hvem den 50 % var...<BR/><BR/>Nu er det sådan at svinekød er et af de mest kræftfremkalden produkter!! ( og de er også i gruppen af firbenet kød) <BR/>så hvis man tager det i betragtning udover at man altså også havde brugt en masse underlødigt erstatnings kød( læs pølser mv... bliver resultatet endnu mere interessant.<BR/><BR/>Hvis man så putter blodtypetanken ned over det <BR/>( selv om jeg ikke er super enig i det) <BR/>- så anbefaler han faktisk at stort set alle A typer holder sig til fisk og fjerkræ ( nogle A typer kan/bør også spise lam/ får) - <BR/>AB typerne skal holder sig til lam, fisk, kanin, kalkun mv...<BR/>Disse 2 blodtyper udgør ca 50 % af befolkningen og er forøvrigt langt mere udsatte for kræft end O og B typer (som kan spise masser af kød bare ikke gris)<BR/><BR/>Min egen læge fortalte mig at han i forbindelse med læsningen af Blodtype bogen havde talt op blandt hans patienter med bryst og andre typer kræft <BR/>og især A typer var voldsomt overrepræsenteret.<BR/>Nu var der ikke ikke alle der lå blodtype på ... <BR/>men han synes at det var påfaldende- og sagde at den del af blodtypediæten faktisk holdt rigtig godt ( I hvertfald hvem dr blev syge af hvad)<BR/><BR/><BR/>Så uanset hvad man giver for BTD <BR/>så er det i hvertfald en nået tjah konklusion at firbenet kød giver kræft... tjah hos hvem ??<BR/>... dem der ikke spiser fisk og sundt ?<BR/> hos dem der ikke rør sig ?<BR/> hos dem der spiser masser af gris ? <BR/>hos dem der måske er disponeret for kræft ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-46964385335995552942008-07-28T14:03:00.000+03:002008-07-28T14:03:00.000+03:00Naarrh, det ved jeg nu ikke ... Keira Knightleys b...Naarrh, det ved jeg nu ikke ... Keira Knightleys bryster er da lavet af rødt kød og McDonalds serverer det i hvert fald også. Men du har ret i, at det var vegetabilsk og ikke animalsk fedt, der brændte i Århus ...<BR/><BR/>Jeg har valgt at linke til disse (marginalt relevante) historier, fordi Politiken ikke længere tillader, at man 'frem og tilbage-linker' via Twingly-systemet til deres Tjek-historier (hvor ernæringsstoffet altid ligger). <BR/><BR/>Jeg synes dog, min historie er så vigtig, at Politikens nysgerrige og meget intelligente læsere ikke bør snydes for den. Og så skriver de jo også i dag om 'rødt kød og kræft'.budzinskihttps://www.blogger.com/profile/05416518700812233266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-384063380378830894.post-33534573104123879502008-07-28T13:43:00.000+03:002008-07-28T13:43:00.000+03:00Dine links til Politiken har intet med rødt kød at...Dine links til Politiken har intet med rødt kød at gøre?Anonymousnoreply@blogger.com