torsdag den 10. marts 2011

Heltens duel med det onde selv

En af vores store helte, Gary Taubes, kastede sig for nylig ud i en duel med det onde selv, nemlig dr. Mehmet Oz, som måske bedre er kendt som Oprahs huslæge. Både på radio og i Oz' tv-show har Taubes kæmpet for sagen og får UG herfra. Det taler selvfølgelig til Oz' rummelighed, at han inviterer Gary om bord på sit gyldne medieskib. Også selv om han er nødt til at advare kategorisk, når Gary chokerer publikum ved at sige, at mættet fedt er helt fint, og at fedtindholdet i animalsk fedt hovedsagligt er monoumættet lige som oliveolie eller rapsolie ;-)

Her er første del af radioshowet:


Og her er anden del:


Kronen på værket var selve tv-showet, som blev markedsført som:

The Man Who Thinks That Everything Dr. Oz Says Is Wrong!

(uuuhh)

Som det ses i programmet, er Oz selv en helt for sine disciple. At de er hjernevasket af fuldkorns-tosserne siger sig selv:




Garys egen version af besøget hos dr. Oz finder du her i hans egen blog:



God lyt- og læsning ;-)

PS - Hvordan synes du, det gik for Gary, og har du læst hans nyeste bog Why We Get Fat? Giv lyd i kommentarerne.


EDIT: En læser gjorde opmærksom på, at linket til udsendelsen ikke virkede, og havde oven i købet fremtryllet tre virksomme links. De er hermed lagt op i artiklen. Stor tak til den anonyme godgører ;-)


8 kommentarer:

  1. Jeg læste GT's nyeste blogpost igår om emnet og prøvede bagefter forgæves at finde det omtalte program. Nu skal det hvertfald ses, tak:)

    Ved du, om der findes studier på overvægtige, hvor man har sammenlignet en kost med et minimalt kulhydratindhold, med den kost med grove grønsager, magert kød og groft brød?

    Jeg kan godt se det logiske i GT's insulinpointe, men jeg har endnu ikke fået læst så meget i GCBC til at vide om disse store kontrollerede studier som bakker hans påstande op findes.

    Jens

    SvarSlet
  2. jens du skal ha fat i Why we get fat - der er mange fine henvisninger til,undersøgelser ;)

    Bla A to Z weightloss study fra 2007
    hvor man sammelignede
    Atkins ( 20 gram netcarbs første 2 -3 måneder og derefter 50 netcarbs
    med en
    såkaldt LEARN diæt ( få kalorier, kulhydrat 55-60 %, fedt mindre end 30 % -regelmæssig motion
    og Ornish ( mindre end 10 % fedt - meditiation og motion
    og Zone ( 30 % protein , 40 % kulhydrat og 30 % fedt

    Og Atkins kom markant bedre ud både vægtmæssigt. blodtryk og triglycerider

    SvarSlet
  3. Henriette: Tak skal du have. Jeg vil se nærmere på referencelisterne i GCBC og WWGF:)

    SvarSlet
  4. Hej Jens,

    Det var Christopher Gardner, der stod bag A-Z, som Henriette påpeger. Der er link til abstractet her:

    http://nutrition.stanford.edu/projects/az.html

    Kostbloggeren fortæller også om undersøgelsen nederst i dette indlæg, hvor der også er en glimrende video, hvor Gardner præsenterer sin undersøgelse for et publikum. Han er i øvrigt gammel vegetar ;-)

    http://kostbloggeren.blogspot.com/2009/10/svar-til-chokforskning-om-atkins.html

    God weekend ;-)

    SvarSlet
  5. Linket til videoen, med Dr. Oz, er ikke længere tilgængeligt.
    Hvis jeg ikke tager meget fejl så er det samme show som er delt i disse 3 bidder:

    http://www.doctoroz.com/videos/man-who-thinks-everything-dr-oz-says-wrong-pt-1

    http://www.doctoroz.com/videos/man-who-thinks-everything-dr-oz-says-wrong-pt-2

    http://www.doctoroz.com/videos/man-who-thinks-everything-dr-oz-says-wrong-pt-3

    SvarSlet
  6. Tak for det - jeg lægger de links op i artiklen.

    SvarSlet
  7. Har prøvet at læse om LCHF, og har lige et par spørgsmål, da der er ting som ikke helt giver mening for mig.

    Det jeg har forstået ved Gary Taubes, er at hvis man man er af bestemte gener, reagere ens krop på kulhydrater ved at ens insulin niveu ryger op(ikke at det ikke ved "normalen"), men at kulhydraterne ryger ud i fedtcellerne, hvor de så vokser sig større/ flere, hvis der ikke er mere "plads". Ved normale personer bruger de det i stedet på at producere energi, i form af respiration(ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare det).

    Men ved fedt og protein omdanner kroppen det kun til glukogen når det er nødvendigt, for ens hjerne m.m.

    Men hvis det jeg har skrevet er sandt, så kan man altså i teorien spise så meget fedt og proteiner som man nu kan overkomme, da kroppen stadig vil brænde overskydende energidepoter af i form af fedt og kun omdanne den protein til aminosyre, som der nu skal bruges og evt. glykogen.

    -Kommenter tak, da jeg godt kunne bruge en bedre fordybning som i nok kan hører...

    SvarSlet
  8. Du får lige en atrikel: http://www.fri.dk/gastronomi/stjernekok-traening-og-stenaldermad-giver-mig-overskud

    Kokken amatør stenaldermand, men det går den rigtige vej :)

    SvarSlet