mandag den 11. august 2008

Plagiat: Fedmepillen efterligner lowcarb

Dagens store vægttabshistorie handler om Neurosearchs antifedmepille Tesofensine, den som professor Arne Astrup havde så store forventninger til tilbage i foråret. Dengang skrev vi en morsom lille kommentar til det, som man kan forlyste sig med her. En slags dramatisering var det endda.

Nå, jeg må hellere komme tilbage til historien. Som business.dk skriver det:

Ifølge Neurosearch viser forsøgene, at tesofensine giver en signifikant forøget mæthedsfornemmelse samt reducerer lysten til at spise. Det influerer også positivt på energiforbrug og fedtomsætning hos overvægtige patienter.

Hm, lad mig nu se. Forøget mæthedsfornemmelse, tjek. Positiv indflydelse på fedtomsætningen og energiforbruget, tjek. Jamen, flot. Neurosearch har simpelthen opfundet en pille med samme effekt som den gode gamle lowcarbkost. Fantastisk.

Problemet er blot, at denne pille ikke er proppet med al det gode fra kød som denne her lækre Porterhouse Steak, fisk, æg, grønsager, nødder, bær og frugt, som vi mennesker har draget en evolutionsmæssig fordel fordel af de sidste mange millioner år. Snarere byder den på et eller andet syntetisk stads, der påvirker organismen på en unaturlig måde og sagtens på langt sigt kan have ubehagelige bivirkninger, som ingen kender til.

Du har altså et valg, hvis du vil tabe dig. Æd det junk, som du plejer, og prop dig med piller. Eller gør som en klog og spis færre kulhydrater og mere fedt. Med førstnævnte metode bliver du slank. Med sidstnævnte slank OG sund. Det er bevist.

Skræmmende perspektiver

Lad os lige her til sidst dvæle ved pillens perspektiver, især det med den nedsatte appetit. Fortsætter du med den elendige danske gennemsnitskost, men blot indtager mindre af den, vil du altså få endnu færre mikronutrienter, altså de vitaminer, mineraler og andre opdagede og uopdagede stoffer, som dit legeme har brug for. Hvordan synes du, det ser ud?

Skipper du derimod pillerne og hopper på lowcarb-vognen, får du mere af al det gode - det som skæres væk er nemlig tomme kalorier fra sukkerstads og kornprodukter, kalorier uden synderligt biotilgængelige mikronutrienter.


Low Carb - On Planet Earth for 3 million years and counting!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar