mandag den 28. april 2008

Derfor skal du undgå lightprodukter som pesten

Hvis du som mange andre har indset, at det nok er en god idé at begrænse sit sukkerindtag, så ligger light-sodavand og andre light-produkter måske lige til højrebenet for dig. Men det burde de ikke gøre - i hvert fald ikke, hvis de er sødet med Nutrasweet, Aspartame eller E951, som er det kunstige sødemiddels E-nummer. Avoid it like the plague, som briterne siger.

Tjek selv denne video - det var et nyhedsindslag på Fox5, en lokal-tv-station i Washington D.C. Nyhedsindslaget fra 2006 kom aldrig ud nationalt i USA, og grunden dertil kan man jo selv fundere over.Som en dame siger i videoen, drik vand. Du har ikke brug for det skidt. Eller snup dig en økologisk øl - og glem alt om de ekstra 12 procent CO2, som den slipper ud i atmosfæren i forhold til en konventionel pilsner. Som om den minimale øko-øl-produktion overhovedet har nogen betydning overhovedet ...

Du kan læse flere hårrejsende facts om sødemidlet i bogen Sweet Poison, find den blandt de monumentale værker i linket øverst til højre.

6 kommentarer:

 1. http://www.snopes.com/medical/toxins/aspartame.asp

  SvarSlet
 2. Du er meget velkommen til fortsat at drikke dine coke zero, Claus, jeg har bare ikke tænkt mig at røre stadset.

  SvarSlet
 3. Det skal du naturligvis heller ikke gøre, hvis du er bange for aspartam.

  Jeg søgte blot at give dig en chance for at komme ud af din grundløse frygt. Om du griber den er helt op til dig.

  SvarSlet
 4. Hm, tror ikke det ligger øverst på min dagsorden at slippe min frygt for at indtage sager, der indeholder træsprit i nogen nævneværdig grad. Især ikke, når det spalter til formaldehyd. Jeg holder meget af mine hjerneceller.

  SvarSlet
 5. Så du holder dig altså også fra frisk frugt og grøntsager, der jo også er en kilde til methanol?

  Hvilken spændende konspirationsteori forklarer i øvrigt hvorfor sundhedsmyndighederne i alle verdens lande tillader brugen af aspartam, når nu farerne er så åbenlyse som du siger?

  SvarSlet
 6. Dette er intressant om aspartam:
  http://www.lipidus.org/node/1715

  Mvh Eva

  SvarSlet