onsdag den 14. maj 2008

Viden om økologi kan spare dig penge

At udenlandske, økologiske æbler sprøjtes med kobber er naturligvis horribelt og endnu en grund til at handle lokalt. Når man køber frugt med et røde Ø-logo på, forventer man naturligvis at få en ren vare og ikke noget tungmetalbefængt stads.

Denne blogger bestræber sig på at købe økologisk over en bred kam. Førhen havde jeg det princip at ville acceptere den dobbelte pris for det økologiske. Var det dyrere, undlod jeg at købe varen eller sprang på den konventionelle. Men når økonomien spiller ind, er det værd at have i mente, at man i visse tilfælde sagtens kan se stort på økologien - i hvert fald hvis man ensidigt fokuserer på det sundhedsmæssige.

Grønsager som broccoli, blomkål, asparges, bladgrønt (spinat undtaget) og radiser hører til blandt de mindst sprøjtede, hvorfor man med sundhedsbriller på snildt kan hælde konventionelle udgaver i kurven. Andre steder kan man ikke gå på kompromis. Spinat, bladselleri, kartofler og peberfrugter sprøjtes så voldsomt, at man her må gå øko-vejen, hvis ikke man vil have en pesticid/herbicid/fungicid-overdosis ... alt sammen ifølge forfatteren og diætisten Ann Louise Gittleman, der (ud over at være mærkeligt fjendtligt indstillet over for Atkins-diæten - hun anbefaler nemlig noget nær den samme kostform, altså uden kornprodukter) har begået bl.a. Ekspres-kuren, som du kan hente i engelsk version via linket øverst til højre, som giver dig en rigtig god indgangsvinkel på det at faste. Den danske version kan lånes på biblo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar