tirsdag den 19. januar 2010

Alzheimers tackles med fedtrig kost

Demenssygdomme som Alzheimers bliver mere og mere hyppige, skriver Politiken.dk. Heldigvis har undersøgelser vist, at der kan dæmmes op for Alzheimers ved at spise en kost med et højt indhold af fedt og et lavt indhold af kulhydrat, den såkaldte LCHF-kost. Finten er, at stoffet amyloid-beta reduceres på denne kost, og netop amyloid-beta er en indikator for Alzheimer.

Men kan man spise en fedtrig kost uden at få ballade andre steder, fx med kolesterol, hjertesygdom osv.? Jo, det kan man godt. Den gode svenske Kostdoktorn, som vi linker til her på siden, har lavet en fantastisk guide til kolesterol, som du anbefales at kigge nærmere på:

Kolesterol

Når du har læst guiden, så vil du i hvert fald miste den sidste tvivl om, hvorvidt animalsk fedt er godt for dig eller ej. Smør, fløde og fedtkanter rocks!

Og det med det voksende antal demente ... mon det skulle have noget at gøre med den voldsomme reduktion af kostens fedtindhold, som er sket de sidste 25-30 år? Sagt på en anden måde, kan de officielle kostanbefalinger om at reducere på fedtet, især det fra mejeriprodukter og kød, have en aktie i det stigende antal livsstilssygdomsramte?

Tja, hvad siger du?

2 kommentarer:

  1. Jeg arbejde med demente og jeg er dybt deprimeret over den kost de får skrev lidt om det her;

    http://fede-tider.blogspot.com/2009/11/ldre-og-plejehjemskost.html

    SvarSlet
  2. Kolesterol er en væsentlig bestanddel af hjernen og mangel fører til Alzheimer. Robby Curdorfs forlag Merlin Media udgiver et udmærket lille hæfte med titlen "Medicinalindustriens Kolesterol-bedrag" om hvad man kan gøre mht. kosten for at undgå at få en alzheimerhjerne. Også Uffe Ravnskovs bog "Kolesterol - Myter og Realiteter" er værd at læse.

    SvarSlet