fredag den 4. marts 2011

Ugens Helt: Weekendavisens Anne Knudsen går stenalderkost

Anne Knudsen er Chefredaktør på Weekendavisen og er kendt for sine skarpe analyser af især verdenssituationen. Sjældent kan et fornuftigt menneske være 100 procent uenig med hende, når hun folder sig ud i ugeavisen. Det gælder også hendes kostideer. I hvert fald dem fra de sidste par år. I stigende grad er hun nemlig hoppet på paleo-vognen, hvilket alle intelligente mennesker ville gøre, hvis bare de gad at tænke sig om.

For nylig skrev Anne Knudsen klogt om søvnens betydning og henviste til "vores egen" Robb Wolf såvel som T.S. Wiley, der har skrevet Lights Out, en fantastisk bog om søvnens og kostens indvirken på helbredet. Og i denne weekend får vi historien om, hvor vigtigt det var for Homo Erectus at tæmme ilden. Med grillet kød, knolde og grønsager blev maden nemlig mere fordøjelig, og flere kalorier kunne derved være til rådighed for den voksende hjerne. Samtidig fik tarmene det lidt lettere og kunne krympe markant, så vi i dag ikke render rundt med en kæmpe tøndeagtig gorillamave (nogen af os), som fordøjer tusindvis af kalorier fra plantemateriale.

Læs hendes artikel i dag i sektionen Ideer. Det er guf for stenalderfolk!

God weekend!

PS - Hvis du vil vide mere om T.S. Wiley og hendes søvn-ideer, så besøg hendes hjemmeside: The Wiley Protocol. Hun er temmelig god til hormoner og den slags for kvinder især. Hun var også gæst for nylig hos Sean Croxton, og den podcast er bestemt værd at høre.

9 kommentarer:

 1. Cool - jeg må til at begeynde at holde weekendavisen igen- i stedenfor at få forhøjet blodtryk hver gang jeg åbner Lørdags politiken LOL

  SvarSlet
 2. Jamen, Henriette, så går du jo glip af Bentes brevkasse!!! (Er den i LørdagsPol? Læser den selv kun på nettet).

  WA har fået en ny sektion for børn/unge: Faktisk. Det er faktisk ret godt. Og så er den nyere sektion Ideer også ret god.

  SvarSlet
 3. "Jamen, Henriette, så går du jo glip af Bentes brevkasse!!! (Er den i LørdagsPol? Læser den selv kun på nettet)."

  LOL
  Ja
  -og søndags avisen er ikke meget bedre
  - når de feks promoverer
  DET HELBREDENDE KØKKEN og den slags mere eller mindre vegansk propoganda....

  SvarSlet
 4. Hejsa. SUVERÆN blog du har her- kan man ikke følge dig via Bloglovin?

  SvarSlet
 5. Tak for det ... og jo, det kan man nu ;-)

  SvarSlet
 6. I klummen "Et helt nyt liv" fra 4. september 2009 afslørede Anne Knudsen mig bekendt for første gang at hun var gået over til stenalderkost. Siden da har hun flere gange skrevet om temaer som "stenalder-sundhedsbølgen" også interesserer sig for. Anne Knudsen er antropolog, så der er ikke så underligt hun interesserer sig for stenalderkost og stenalderlivsstil. Argumentationen må give god mening for hende. Som den gør for mange andre.

  SvarSlet
 7. Tak for tippet, Andreas. Jeg kunne godt huske, at hun startede for et par år siden - som jeg også skriver i indlægget - men det er rart at få sat titel på. Så kan man jo opsøge klummen.

  /b

  SvarSlet
 8. Der er mange gode artikler i weekendavisen :)

  Hilsen

  Lauge
  restaurant i København
  http://restaurantikøbenhavn.dk/

  SvarSlet