onsdag den 7. maj 2008

Alzheimers kan også jordes via nem kostændring

Igen trækkes piller frem som et vidundermiddel. Denne gang er det det stærkt smertestillende ibuprofen, der menes at have en negativ effekt på udviklingen af Alzheimers - negativ forstået på den måde, at et hyppigt indtag af pillerne skulle forhindre den frygtede sygdoms udvikling.

Meget tyder dog på, at man også kan sikre sig mod Alzheimers ved at lave en lille kostændring. Forsøg på mus har vist, at en kulhydratfattig diæt med et højt fedtindhold - sådan som low-carb-kurene er flest - reducerer hjernens indhold af stoffet amyloid-beta, som er en stærk indikator for Alzheimer.

Og hvordan så det? Jo, man har altid antaget, at en kost med et stort fedtindhold er en af vejene til Alzheimer. Det viser sig dog, at de undersøgelser, som man har støttet sig til, omhandlede en både fedtrig og kulhydratrig kost. Museundersøgelsen fra 2005 viste nemlig, at skærer man i kulhydraterne så meget, at man opnår ketose (bruger fedt som primært brændstof i kroppen), ja, så røg amyloid-beta-mængderne ned under gulvbrædderne og Alzheimer-risikoen formindskedes kraftigt.

Klik her for at læse om undersøgelsen.


De fandt, at den store skurk i udviklingen af den slemme store A var hormonet insulin og det relaterede IGF-1, insulin-related growth factor 1. Og insulinniveauet? Det holder du i skak med en god gammel lowcarb-diæt!

Et livslangt forbrug af stærke smertestillende piller vs. en nem og sund kostændring? Det er vist det, amerikanerne kalder en no-brainer ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar