tirsdag den 24. juni 2008

Den fortsatte historie om salthysteriet

Du vil jævnligt kunne finde historier i pressen som denne i dagens politiken.dk, "Vi danskere spiser for meget salt". Her påstås det, at vi ved at spise mindre salt kan redde 600 liv om året. Det fremgår dog også af artiklen, at det blot er de få mennesker, der er saltfølsomme, der vil have fordel af en national saltindsats.

Spørgsmålet er, om der ikke er en mindre invasiv måde at redde disse 600 mennesker på end at sygeliggøre et helt ufarligt saltforbrug hos vi andre godt 5 millioner danskere? Fx finde frem til de få saltfølsomme og bede dem om at være opmærksomme på deres uheldige problem?

Den prisbelønnede amerikanske videnskabsjournalist, Gary Taubes, skrev i 1998 den definitive saltartikel i tidsskriftet Science. Jeg linker til den i selve ordet Science altså det i forrige sætning. Her får du historien om, hvordan der gik politik i salthysteriet.

Salt smager kanongodt og er fx uundværligt til æg næsten lige meget, hvordan du tilbereder dem. Jeg kan bedst lide de smilende og helst en 4-5 stykker ad gangen.

Gider ikke al det pilleri, siger du? Intet problem. Tjek selv videoen herunder:Der er flere gode tidssparende tips inde på waitless.org.

3 kommentarer:

 1. Fantastisk! Så nemt at jeg skreg af grin. Er på vej ned i køkkenet for at koge æg, og der skal bare masser af salt på.

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar, Kakadaniel. Må jeg foreslå fem minutter under låg i kogende vand, der går ægget til knæene ... altså en tredjedel op.

  Beef it up!
  Bud

  SvarSlet
 3. Søndag morgen efter en våd aften hos venner, (vi overnattede) sad vi ved et veldækket morgenbord. Mine øjne faldt på kurven med nykogte æg og jeg begyndte jeg at grine! "hey, I skal bare lige se det morsomste trick der findes", jeg tog et æg og huskede hvad jeg havde set på filmen... begge ender blev fjernet og ægget sat til munden, med et fast greb om skallen, nu skulle de bare se! Jeg blæste alt hvad jeg kunne, og vups, det nykogte æg (på det her tidspunkt var det vel omkring de 80-90 grader varmt) EKSPLODEREDE i mine hænder. Æg fløj ud i lokalet, morgenbordet inklusive min kæreste, vores værter og børn, havde alle æg på sig et eller andet sted. Så!!!!
  Jeg tror KUN det virker med hårdkogte æg.

  SvarSlet