torsdag den 14. august 2008

Måske skulle K's fageksperter se med her ...

Når regerings ekspertgruppe skal til at sammensætte Den Nationale Madplan, burde de måske først kaste et blik på dette såkaldte webinar, hvor to af verdens fremmeste ernæringsforskere kaster deres viden i grams.

Det drejer sig om dr. Jeff Volek og dr. Stephen Phinney. Begge har forsket intensivt i ernæring og fundet frem til noget nær den perfekte menneskeføde. I aften kl. 19.30 deltager de begge i et webinar, altså et seminar over Internettet. Det er gratis at tilmelde sig.

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG WEBINARET!


Dr. Phinney er Professor Emeritus på University of California, Davis, hvor han har forsket i bl.a. fedtsyrer, kostens indvirkning på inflammation, fedme og syndrom X.

Dr. Volek er Associate Professor på University of Connecticut og medforfatter på den fænomenale kost- & træningsbog, The TNT Diet. Hans forskning de seneste år har været banebrydende. Han viser bl.a., at folk, der spiser meget mættet fedt, har mindre fedt i blodet, end folk, der skærer fedtkanten fra. Og fedt i blodet, altså triglycerider, er en bredt anerkendt risikofaktor for hjertesygdomme.

Webinaret er en enestående chance for danske kostvejledere, diætister og andre kostinteresserede for at opleve en præsentation af den nyeste forskning på området - kostforskningen i Danmark er nemlig uhyre mangelfuld og fokuserer nærmest ensidigt på at retfærdiggøre De 8 Kostråd, der helt mangler videnskabelig opbakning.

Sæt dig i aften foran din computer og bliv meget klogere på kostområdet. De to vil bl.a. kommentere den store israelske undersøgelse, der blev offentliggjort for nogle uger siden. Undersøgelsen blev ignoreret næsten totalt af den danske presse - måske fordi dens resultater gik stik imod de officielle kostanbefalinger. Her på bloggen dækkede vi den dog intensivt, se fx Atkins slår Fedtfattig til plukfisk på lang bane, Pinlig tavshed i dansk presse og NY Times: Mættet fedt er frikendt.

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG WEBINARET!

3 kommentarer:

 1. Æv, for sent. Mon det findes i en 'optaget' udgave et sted?

  SvarSlet
 2. På sitet vises bare "the webinar is over"...

  SvarSlet
 3. Det var ret spændende, det jeg hørte. De fik nemlig først Internetlyden op at stå efter 15-20 minutter.

  Der kommer et transcript af webinaret en af dagene - det lovede de i hvert fald. Det bliver velsagtens tilgængeligt inden på Atkins.com, men jeg kan ikke finde noget om det nu.

  Så snart jeg finder det, linker jeg til det.

  Tak for din kommentar.

  SvarSlet