Man tager sig til hovedet, når man læser på dagens Politiken.dk, at en ”tredjedel af alle hjerteanfald skyldes for meget kød, fedt og chips. Det viser en omfattende undersøgelse af hjertepatienter.” Mage til veganerpropaganda, skal man nemlig lede længe efter. I den canadiske undersøgelse, der ligger bag afsløringen af, at vejen til hjerteanfald er brolagt med en ’vestlig diæt’ med højt indtag af stegt mad, saltede snacks, æg og kød, har man udspurgt 16.000 mennesker i 52 lande om deres kostvaner og set på, om de har fået et hjerteanfald.
Uvist af hvilke grunde – undersøgelsen er ikke offentliggjort endnu, men blot forskræppet i pressemeddelelsen
her fra det totalt uvildige (not!) American Heart Association – har man valgt at gruppere sine forsøgspersoner således:
• Oriental: higher intake of tofu, soy and other sauces;
• Prudent: higher intake of fruits and vegetables; and
• Western: higher intake of fried foods, salty snacks, eggs and meat.
Skal vi lade grupperne stå et øjeblik?
Tak.
Og så regner jeg med, at undersøgelsens fuldstændige irrelevans er klar for enhvert intelligent menneske.
Man sætter sojaprodukter op imod hhv. frugt/grønt og så diæt nummer tre, hvor man har grebet lidt fra alle hylder. Det er helt grotesk. Er der nogen lighed mellem verdens helseprodukt nr. 1, nemlig æg, og så pomfritter, franske kartofler, saltstænger og panerede fiskefingre? Næh? Kan man med nogen ernæringsmæssig fornuft sidestille en engelsk bøf og en transfedtdryppende donut? Heller ikke.
Kom igen, Politiken.dkUndersøgelsens reelle formål må stå klart for enhver. Der skal sojasnask på bordet a la ovenviste narrebacon fra Helvede. Alle ved jo, at det er sundt at spise grønsager og lidt frugt, så den side af sagen kan vi se bort fra. Og at man skal have protein, det ved selv den mest forrykte veganertosse. Ergo skal kød (som politiken.dk har valgt at nævne først! Fordomsfulde? Næ næ, da!) og æg og junk food forkastes, bandlyses i tid og evighed, og afløses af sojaprodukter.
Gad vide, om sojaproducenterne er glade for den undersøgelse?
Kom igen, når I har undersøgt en diæt med masser af sojaprodukter og junkfood over for en diæt med masser af grønsager, æg og kød. Så kan vi tale sammen.
Og Politiken.dk? Kom igen, når I kan skrive kritisk om pseudoundersøgelser som denne.
Hvor det bare typisk Politiken (og de andre øvrige danske medier...)
SvarSletHar forøvrigt søgt lidt på Low carb/high fat på dansk ... der er godt nok ikke meget andet end din debat på Facebook der dukker op
- så nu har jeg lavet min egen blog
- skal ha finpudset den og den kommer til at handle mere om det praktiske aspekt og min vej til 100 % LCHF
Du skriver jo alligevel så fantastisk om det mere videnskabelige del af LCHF ;)
Det er sparsomt med dansk info på nettet har du ret i, men denne her er ikke helt tosset ... skrevet af en mor lige som dig ;-))
SvarSlethttp://www.xpqf.com/spis/
Det er ikke en blog, men en statisk side med info.
Jeg kan også godt forestille mig at sidstnævnte gruppe spiser mange raffinerede kulhydrater, det er tit de samme der gør det som de der spiser chips og pomfritter, blev de mon spurgt om det?
SvarSletDet lyder spændende med din blog Henriette.
Jeg har kigget lidt på de svenske sider, men opskrifter på svensk, det tror jeg ikke bliver vellykket.
Der kommer forøvrigt fedtfattigt madlavning i "Ha´ det godt i aften", så pas på med at tænde for det, hehe.
Der er også denneher:www.bobzinfoodcircle.dk
SvarSletFnis Inger
SvarSlet- det skal jeg nok lade være med....
Hej piger!!
SvarSletHvis I vil prøve nogle af de svenske opskrifterne og har brug for hjelp (med oversættelse, ikke det praktiske) så bara spørg!
Mvh Eva
Tak Eva det er pænt af dig.
SvarSletHej
SvarSletville bare sige at jeg flyttede min blog og omdøbte den til http://fede-tider.blogspot.com/
Kunne ikke få lov at redigere det andet sted så....