
Hvorfor er det rart at vide for en stenalderkost-/LCHF-entusiast? Det er det fordi, det betyder, at kød var på menuen i stor stil her på vores breddegrader for blot 1000 år siden. Dermed fremstår Vikingetiden som et kostmæssigt, kærkomment brohoved midt i den bondestenalderlige kornbegejstring, der har hærget vores gener med flere tusind års fejlernæring og stadig gør det i dag.
Måske har vi nordboere netop så stærke gener, fordi vi havde en flere århundreder lang periode med udbredt kødspisning midt i en tid, hvor de fleste andre nationaliteter gnaskede fladbrød og bønner i sig ... Eller hvad tror du?
Tjah nu er jeg jo BA i arkæologi - og næsten MA i historie
SvarSlet- og vi har faktisk levet længere tid a la Atkins end som de ? kostråd.
Det der er rigtig spændende er at man kan faktisk sagten se på knogler og tænder hvornår vi begynder at være landmænd - og igen hvornår sukker og hvidt mel bliver basiskost !
Ja, det er spændende. Men får det folk til at tænke sig om to gange, før de kaster bøffen til side for at gnave i en bolle? Nej. De har nemlig hjemmel i De 8 Kostråd.
SvarSletDe der kostråd... ja jeg kunne ikke engang huske at der var 8.... ;D
SvarSletJeg plejer at sige til folk:
Er den mad du spiser noget som dine tip tip oldeforældre spiste ?
hvis ikke -så skal du nok tænke dig om.
Jeg ved godt at vores tip tip oldeforældre spiste sukker og gryn - men det var i langt mindre mængder og hvidt brød var en luksus.
Men der er flere skridt på vejen til 100% LCHF - og en af dem er at nedsætte sukkermængderne, undgå vegetabilske mderne olier
- og kun spise grove gryn ( der har syrnet enten i surdej eller i blød) - det er i det mindste en god start.