torsdag den 6. august 2009

Eksperimentet - Dag 3

Førstedagen af eksperimentet bød inden sengetid på det første brud på reglerne. En smoothie lavet på 200 ml kokosmælk, fløde og vaniljepulver bød sig til. Endnu en sådan smoothie med tilføjelsen af et råt æg og noget valleproteinpulver blev ligeledes andendagens morgenmad. Ingen større skade bør dog være sket - andet end på stoltheden. Der var jo ingen kulhydrater impliceret, så eksperimentet er stadig overholdt i ånd, hvis ikke bogstav.

Smoothie-fiaskoen blev fulgt op af en 7 timers faste, hvorefter retten på billedet blev fortæret. En stor øko-hakkebøf med et spejlæg - en gentagelse fra Dag 1, jeg ved det. Men man bliver aldrig træt af hakkebøf med spejlæg. Gemüsen består af salt, chilipulver, tørret basilikum og olivenolie. Resten af dagens indtag begrænsede sig til kaffe med enten fløde eller lidt mælk.

I går aftes havde jeg lidt værken i lægmusklerne, hvilket sagtens kunne stamme fra den forfodsløbetur, jeg tog om morgenen. Det var den længste siden vinterens knæoperation, dog blot på 16 minutter. En smule uro var der i kroppen generelt, men det er forventeligt, når man lader sine kulhydratdepoter tømme og fedtforbrændingen langsomt tage over. Man skal vænne sig til det, lidt lige som The Abyss, hvor hovedpersonen lader sig 'drukne' i iltholdig væske for derfra at trække ilten ind i kroppen: "Your body will remember!"

Muskelømheden er i øvrigt noget, som næsten rapporteres over en bred kam fra nylige zero-carbere. Det burde blive afhjulpet med kaliumtilskud.

Interessante sites
Til de interesserede vil jeg henlede opmærksomheden til et par informative sites, hvor man beskæftiger sig indgående med kost uden kulhydrater.

Løberen Charles Washingtons side: Zerocarbage
Forummet The Magic Bus Trip

Den magiske bustur, som i øvrigt er et meget tolerant forum, er stærkt inspireret af den navnkundige The Bear, som har levet som 100 % carnivor i over 50 år. På opfordring fortalte han for nogle år siden om sin livsstil på et lowcarb-forum, og så startede diskussionen, skal jeg lige hilse og sige.

Hos Magic Bus har de samlet alle The Bears indlæg i diskussionen, men hvis du vil have det hele med, så klik på nedenstående link. Jeg advarer dog: det tager en lille uges tid at komme igennem tråden.

The Bear's tråd: The Real Human Diet is a Totally Carnivorous One

4 kommentarer:

 1. Smoothie??? Valleproteinpulver???
  Hvad tænker du på???
  Bare ordet "Smoothie" bør få dig til at tænke "modefis" ingenting men stenalder at gøre..
  Vallepulver... valle findes ikke som en selvstændig ingrediens i naturen...vel???
  Selv har jeg lige spist ca. 600 g vildsvin strimlet og stegt på panden i rigeligt med rigtig smør, tilsat salt og peber. Dertil et helt blomkålshoved.
  Og svinet har jeg selv nedlagt i skoven.

  SvarSlet
 2. Din menu lyder meget beundringsværdig, og du har naturligvis ret, men mit mål er ikke at leve som ortodoks stenaldermand. Jeg ser både TV og bruger computer og rejser tilmed i flyvemaskine indimellem. Kender du Mark Sisson? Han giver et godt bud på, hvordan et moderne menneske kan leve et tilnærmet stenalderliv.

  Mit mål med det aktuelle projekt er at udrense planteføde fra kosten. Den kærkomne bivirkning skulle være et kulhydratniveau på 5-10 gram pr. dag eller mindre. Dette for at se, hvordan 'maskinen' virker under de betingelser, som jeg formoder vores forfædre levede under i hele generationer ad gangen - især os nordboere.

  Uden at være botaniker, tør jeg i øvrigt godt sætte penge på, at blomkål ikke var specielt udbredt for 100.000 år siden. Mon ikke det er en forædlet plante frembragt af de der lede landbrugstosser?

  SvarSlet
 3. Jeg vidste at du var kvik:-)
  Og smør er heller ikke en selvstændig ingrediens i naturen.
  Min kommentar var nu ment som en joke.
  Jovist kender jeg Mark, en fornuftig mand.
  Jeg har selv for år tilbage spist proteinpulver, men er i dag overbevist om at rafineret protein ikke er særlig værifuldt.Især ikke valle.
  I naturen kommer protinen i mere tungt fordøjelig form, og gerne sammen med fedt.
  Jeg mener at rafineret valleprotein har en lignende effekt på din insulinprouktion som rafinerede kulhydrater har.

  SvarSlet
 4. Godt ord igen ;-)

  Når jeg en sjælden gang bruger proteinpulver er det altid med fløde og kokosolie og så nogle frosne bær. Det er en god lille snack, hvis man er sulten og ikke lige har æg eller noget kød at skære fra i køleskabet.

  Ved at introducere 'insulinproduktion' rammer du hovedet på sømmet. Det er lige præcis netop den, jeg prøver at holde så langt nede som muligt med dette eksperiment og med min måde at spise på i øvrigt. Meget tyder på, at insulin er et überhormon, som undertrykker de fleste andre, inklusive de gode væksthormoner. Det giver også mening. Høj insulin kommer af meget sukkerspisning og i stenalderkontekst frugter og bær. Dem spiser man for at lagre fedt til vinteren, og der er ingen økonomi i at bygge muskler i den periode.

  SvarSlet