mandag den 13. september 2010

Klap på ryggen, Cordain og Vega-undskyldning

Først, et klap på ryggen: Tak til Homo Carnovorous, der har sekunderet Kostbloggeren her i weekenden, hvor vi havde besøg af en diætiststuderende HER, det mente at vide, at man da bare skulle gnaske løs af kornprodukterne, når der nu ikke var 'evidens' for, at en kornbaseret diæt var en stenalderdiæt underlegen.

H.C. fortalte manden et par sandheder, og diskussionen fortsætter sikkert. Kostbloggeren byder muligvis ind, men er egentlig blevet træt af at diskutere med folk, hvis meninger primært handler om at tale om De 8 kostråd og deres fortræffeligheder. Vi pønser dog på et blogindlæg om, hvordan man skal håndtere disse kostvejledningens svar på Manchurian Candidates.

I dag skal der blot henvises til to små interessante ting, der for nylig er dukket op på nettet.

Loren Cordain, forfatter til The Paleo Diet mm., interviewes om især kornprodukter og Multipel Sclerose hos Poole's Water Cooler.

Og så er der en gammel veganer-helt, der er vendt på en tallerken. Her anmelder han Simon Fairlies Meat: A Benign Extravagance, hvor der anbefales kød med god oprindelse - lige som vi gør her på bloggen.

God fornøjelse med lyt- og læsning!

2 kommentarer:

 1. Puha. Jeg vil nødig forsætte i samme kønne stil som ovenfor.

  Jeg skal have læst op på stenalderkosten og low-carb, da det er nogle år siden sids, og have gået påstandene efter i sømmene. Det fortjener denne diskussion. Derefter vil jeg igen kigge forbi.

  Som du selv skriver på forsiden, så er der tale om en hypotese, og denne hypotese mangler stadigt at blive bevist.

  SvarSlet
 2. Jo, men tak for takken :) . Det som jeg er mest interesseret i er at folk der har med populær sundhed at gøre, kigger lidt på det her.

  Jens, det er med Paleo som det er med alle andre fad's. Der er guruer og følger nok at tage af og indtil flere af dem er så ekstreme at det vist mest er til at grine af. Men jeg har svært ved at ignorere hvordan jeg har det når jeg baserer min kost på store mængder animalsk fedt, protein, en del grønt og frugt som slik.

  Jeg det bedre end hvis jeg følger etableret visdom. En energi der varer hele dagen. Ingen highs, ingen lows, næsten uanset aktivitet. Det tog mig tid at lære at sove igen.

  En skade tvang mig til at ligge ned i alt for lang tid, så jeg har taget godt på pga for meget is, brød...trøste mad, sofa og fjernsyn. Det betyder ikke noget. Jeg ved at nu hvor jeg er oppe og tilbage i vante rytmer er jeg tilbage på min normalvægt om 4-5 uger. Ved at spise godt med fedt og protein. Dvs. alt det mad jeg som gennemsnits han homo sapien foretrækker alligevel! win/win

  Min påstand er at der ikke er ret stor vilje til at kigge for meget på det her, pga det er så anderledes end hvad der har været prædiket i små 30 år. Mange karrierer er bygget og formuer er baseret på de nuværende kostråd. Atkins har fået "turen" af mange af de etablerede eksperter i offentlighed. så det er dybest set folk som dig, next gen. der skal tage fat og kigge nærmere på det.

  I filmen fathead er der en scene jeg syntes var marsom. Hvor du kan se hans læge miste sin barnetro da han måler på sin patient efter 3 ugers macdonalds low-carb pigout. "..I dont really like what you are proving here".

  SvarSlet