onsdag den 14. marts 2012

De tre bedste podcasts

Mange hader at skulle transportere sig gennem landet til og fra arbejde eller studiesteder. Får man smag for podcasts, bliver turene dog til et velkomment frirum, som man ser frem til - især hvis man har en hektisk hverdag generelt (læs: små børn).

Jeg har før skrevet en del om lowcarb-bloggeren Jimmy Moore. I al beskedenhed har Jimmy også lagt mærke til denne blog, idet vi optrådte på hans liste over 19 vigtige blogs i maj 2010. Han har lavet henved 500 podcasts, som alle kan hentes fra iTunes. Han tabte sig i 2004 over 100 kilo på Atkinskur og har forståeligt nok en stor kærlighed til denne kostform. Jeg må indrømme, at jeg ikke lytter til hans podcasts mere, men det er værd at dykke selektivt ned i hans bagkatalog, for han har interviewet gud og hvermand fra lowcarb/paleo-verdenen.

De tre podcasts, som jeg lytter til pt., er:

Stjernen over dem alle er Robb Wolf med sin The Paleo Solution Podcast. Sammen med makkeren Greg Everett svarer Robb på spørgsmål fra lyttere og bloglæsere og småsnakker ganske charmerende om deres liv og træningsfilosofier.

Jeg opdagede Robb Wolf for nogle år siden, da jeg begyndte at interessere mig for Cross-fit. Wolf var dengang midt i en kontrovers med organisationen bag Cross-fit, og efter min vurdering var det Robb, der havde fat i den lange ende der. Det blev bekræftet, da jeg oplevede hans seminar i Hellerup i oktober 2010. Cross-fit havde 'giftet' sig med kostformen The Zone, hvilket åbenlyst var idiotisk. Desuden var der et problem med selve træningsformen - i hvert fald på langt sigt. Robb Wolf har hevet Mat Lalonde, ph.d. i organisk kemi, ind i paleo-rampelyset, og det kan vi vist alle sammen være meget glade for.

Næste på listen er Angelo Coppolas Latest in Paleo. Angelo har en rolig og dyb stemme og en smittende nøgtern tilgang til kost og livsstil. Han er som navnet antyder tilhænger af stenalderkosten og giver med sin ca. 1 time lange og ugentlige podcast et godt overblik over, hvad der sker i 'vores' verden. Han deler også ud af sit personlige liv, og det har været rørende at følge hans historie om han og konens for tidligt fødte baby Lucy. 'Namaste' er hans farvelsignatur, hvilket yogafolket helt sikkert kan påskønne.

Min sidste favorit er ret ny. Den laves af 'bio-hackeren' Dave Asprey og hedder Upgraded Self Radio. Dave og makkeren Armistead Legg (der er 17 år gammel!) går helt amok i deres utrættelige søgen efter at optimere mennesket krop og hjerne. Der er masser af små, sjove ideer at hente - fx om søvn, hjerterytmetræning, styrketræning, kost osv. De har en del produkter til salg, men det kan man jo springe op og falde ned på.

Jeg ønsker alle en god lytning.
3 kommentarer:

  1. nu du taler om lav kulhydrat og podcast så tjek denne her : http://www.bengreenfieldfitness.com/2012/04/exercise-on-low-carbohydrate-diet/

    SvarSlet
  2. Very nice post,thanks for your sharing.

    SvarSlet