onsdag den 11. december 2013

Fra veganerskurk til kødhelt: Kæresten fra Supersize Me fyrer op under dit vægttab

Tom Naughtons film Fat Head, som nu ligger frit tilgængelig på youtube*, gjorde med et Alexandra Jamieson til veganerskurk nummer 1 i den del af verden, der sværger til lowcarb, paleo, primal eller hvad vi dedikerede kødspisere ellers ynder at kalde vores valg af fødekilder.

Jamieson var Morgan Spurlocks kæreste på det tidspunkt og den, der 'reddede' ham med en vegansk detox-diæt efter hans selvmordsforsøg med Mickey D morgen, middag, aften. Komikeren Tom Naughton var naturligt ikke sen til at ironisere over veganer-damen.

Nuvel.

Nu er hun blevet kødspiser efter mange overvejelser, som hun fortæller om og argumenterer for i dette blogindlæg:

I am no longer vegan

Varm dig ned i vægt
Forleden lagde hun en liste over særligt 'varmende' fødevarer ud på sin blog, hvoraf en del nok er interessante for os vinterramte danskere. Mange af de varmende sager er nemlig en naturlig del af vores decembermenu såsom kardemomme, kastanjer, kanel, nelliker, ingefær, pinjekerner, pecan- og valnødder, citrusskræller og saltet smør.

Her er et par yderligere sager fra listen, som kan indgå i enhver god menneskekost:

Kokos, grønkål, hvidløg, bukkehornsfrø, løg, persillle, hindbær, stjerneanis, gurkemeje og rosmarin.

Se hele listen her: Warming Foods for Winter Weight-loss.

Om disse fødevarer så er varmende eller særligt fremmende for vægttab, har vi intet belæg for at sige. Men de smager godt og er hamrende sunde, så hvorfor ikke bare prøve at indføre dem i vinterkosten, der hvor det er belejligt?

*Linket er til den officielle version af filmen, så se endelig den version. Den giver nemlig Tom Naughton reklameindtægter, hvilket jo er ganske rimeligt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar