onsdag den 23. april 2008

Hvorfor ikke anbefale nul sukker?

Når man fra officielt hold anbefaler, at højst 10 procent af det daglige energiindtag kommer fra tilsat sukker, ja, så svarer det jo til at sige, at det er o.k. at drikke en halv liter cola hver dag.

Undersøgelser som fx denne her norske har for længst slået fast, at sukker fører til alskens sygdomme som fx overvægt, sukkersyge og karies. Derfor kan det virke grotesk, at der fra officiel side overhovedet gives grønt lys til det hvide stads.

Tænk lige på de perspektiver, det ville have, at man anbefalede folk til helt at undlade at spise sukker. Dermed ville man anspore alle producenter af fødevarer til at lave produkter, som kunne få prædikatet "Opfylder de officielle anbefalinger om nul sukker".

Det officielle o.k. til 50 gram sukker om dagen betyder, at du sagtens kan hælde næsten 20 kilo strøsukker ned i løgnhalsen om året. Hvor meget bedre tror du lige, du ville have det, hvis du lod skidtet blive i sukkerskålen?

2 kommentarer:

  1. Jeg havde nøjagtig samme tanke, da jeg læste det. 10% tilsat sukker er jo helt vildt meget. En nul sukker anbefaling ville være godt - måske ville det også få børnehaver og vuggestuer til at servere sundere mad.

    SvarSlet
  2. ad sif,

    Lige præcis, det er som om tankegangen fra officielt hold er, at folk skal have lov til at hygge sig lidt med kage og slik. I virkeligheden så gør deres de facto grønstempling af sukkeret, at folk over en bred kam tror, at det nok er uskadeligt med de 10 procent ... og sikkert også fint med 15-20 stykker, lige som man lige giver den 10-20 km/t ekstra på landevejen ;-))

    Tag dog et ansvar og sig, som sandt er: sukker er en gift for kroppen, så hold jer fra det.

    SvarSlet