fredag den 11. april 2008

Spis fedtkanten nu!

Der bliver talt om kødkvalitet i dag i Politiken, men kun på overfladen. Artiklen om den perfekte bøf handler nemlig mestendels om mørhed og overhovedet ikke om lige så relevante detajler som protein- og fedtkvalitet.

Der går nok nogle år, før vi får en artikel i en dansk avis, der fortæller historien om kødfedtets kvalitet, når det kommer fra græssende kreaturer vs. kvæg, der gives korn og sojamel at spise. Den sidste slags grovkost er fuldstændig unaturlig for kræet - ligesom det også er højst tvivlsomt som menneskeføde.

Hvad der er helt vildt egnet som menneskeføde, det er den berømte fedtkant, hvis altså vi forudsætter, at kødkilden er behandlet ordenligt, dvs. har været på græs. Ifølge artiklen kan bøffer ikke sælges, hvis de har sådan en fedtkant - det går da også år og dag imellem man ser en rib-eye liggende fremme i kølemontrerne. Trist med den fedtforskrækkelse - jeg har endda set nogen, der skærer fedtkanten af culotten, inden de sætter tænderne i den, uden pis!

Der er en stegevideo vedhæftet artiklen, Den er prima og ham vores slagterven ved sgu, hvad han taler om ... når man lige fraregner, at han siger, at man kan bruge margarine til at stege i, fordi det kan tåle noget mere varme! Stege i margarine, det vil jeg ikke anbefale. Klaret smør! Hallo!!!???

God bøf, god røv og god weekend.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar