lørdag den 24. maj 2008

Feder sukker lige pludselig !!?? - Og hvem startede?

Fra Politiken:
Et dårligt signal

Carlsberg, der sælger og distribuerer blandt andet Coca-Cola og Fanta herhjemme, bryder sig ikke om signalværdien i de større sodavandsflasker.

»Vi synes ikke, det er et godt signal at sende, når der i forvejen er fokus på fedme«, siger kommunikationschef Jens Bekke fra Carlsberg.


Mener kolakola nu, at sukker feder? På deres hjemmeside gør de ellers et stort nummer ud af at fortælle, at overvægt skyldes, at man spiser flere kalorier, end man forbrænder. Måske har de læst Gary Taubes' bog Good Calories, Bad Calories og blevet informeret på et højere plan om insulinets betydning for fedtlagring lige som denne blogger. Jeg inviterer dig til at gøre det samme. Der er et link til denne milepæl inden for ernæringsjournalistik øverst til højre her på siden.

Alternativt, og som en appetitvækker, kan du starte med anmeldelsen af bogen fra New York Times' videnskabssektion. Dér kan man læse noget interessant om kaskadeteori, der mildt sagt er et godt argument for lukkede afstemninger.

Og øh ... hvem var det i øvrigt lige der startede med halvlitersflaskerne i Danmark på et tidspunkt, hvor man allerede havde en fornuftig størrelse i 35-centiliteren med metalskruelåg på markedet? De afbildede kaloriuser er i hvert fald fra 1979 ... Say no more!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar