fredag den 6. juni 2008

Forskning peger også på en anden gigtbekæmper

Der er jo fine perspektiver i visheden om, at et fornuftigt forbrug af rødvin mindsker risikoen for gigt. Og selv om det måske snarere hænger sammen med, at rødvinsdrikkere lever sundere end andre over en bred kam, så er der så meget andet forbundet med at nyde druen, at man da bare skal se og få skruet sin yndlingsbordeaux op og det i en vis fart.

Ønsker man sikkerhed for gigthjælp, så kan man i stedet ty til forskningen, der viser, at krillolie - en særlig fiskeolie ellere rettere skalddyrsolie - reducerer den generelle inflammation og således afhjælper gigttilstande.

Du får lige konklusionen på den canadiske undersøgelse her:

Conclusion: The results of the present study clearly indicate that NKOTM at a daily dose of 300 mg significantly inhibits inflammation and reduces arthritic symptoms within a short treatment period of 7 and 14 days.

NKO (trademark) er varemærket Neptun Krill Oil - et certificeret produkt. Sørg for at sikre dig, at det er denne variant, du får fat i. Der er mange fuskere på markedet.

2 kommentarer:

 1. Det er en dejlig konklusion når man elsker rødvin og hader gigt. Men den virker desværre ikke særlig statistisk redelig.

  Det store problem er at de har undersøgt personer som allerede har leddegigt.

  Hvad nu hvis folk begynder at drikke mindre vin (eller alkohol generelt) efter at de får leddegigt. Virker det ikke meget sandsynligt?

  Reelt kan undersøgelsen ikke komkludere at rødvin beskytter imod leddegigt, men fortæller bare at personer med leddegigt typisk drikker mindre rødvin end raske personer.

  SvarSlet
 2. Anne, jeg er helt enig i din anke. Undersøgelsen er jo ikke dobbeltblind eller noget, så årsag og effekt taber sig i det uvisse. Det er også derfor, at jeg bedre kan lide krillolien - der er lader der til at være en fornuftig årsagsrelation.

  SvarSlet