torsdag den 12. juni 2008

Stadig budgetvenlig kvalitetsprotein at finde


De stigende kødpriser får folk til at ty til dåsekød a la Jaka bov, tyske böklunder-pølser og lignende tvivlsomme sager. Det er der dog ingen grund til. Kvalitetsprotein er nemlig stadig at finde til en rimelig penge.

Lad os sætte det daglige proteinbehov til 100 gram. Det svarer til 15 store æg, 500 g rejer, fire dåser sardiner eller 3 liter mælk og koster fra ca. 10-50 kr./dag. Er det meget voldsomt? Næ. Så der er med andre ord ingen grund til panik eller skodindkøb foreløbig.

Alternativ kan man hoppe på en grydesteg, der altid er meget billigere end mørbrad. Find mormors kogebog frem og lær at lave noget simremad - det smager også 100 gange bedre end minutbøf.

1 kommentar:

  1. Suzy-Hang-Around25. juni 2008 kl. 12.35

    Og endnu bedre end mormors grydesteg er pionerkvindens oksebryst. En hel dag i ovnen, 5 kg kød på en gang, masser af måltider i fryseren. Jeg tror spidsbryst udskæres på en anden måde i USA, i hvert fald var mit stykke kød tykkere end hendes og krævede 10-11 timer i ovnen. Og jeg udelod den flydende røg, som jeg ikke kan lide. Men resultatet var forrygende. Prøv det, prøv det.

    SvarSlet