mandag den 7. juli 2008

Hvorfor ikke bare hælde det i drikkevandet?


Tiden er kommet til at overveje at hælde kolesterolsænkende medicin i drikkevandet, som den britiske og eminent klarsynede dr. John Reckless så godt som foreslog for nogle år siden. Hvis børn med forhøjet kolesteroltal skal have statiner, som amerikanerne nu overvejer det, og ca. 40 procent af den voksne befolkning er kandidater til medicinen, hvorfor så ikke bare give vidundermidlet til alle?

Tja, måske fordi SKIDTET ER MØGGIFTIGT! Og fx ifølge denne nye undersøgelse påvirker nogle af hjernens allervigtigste celler i en højst uheldig retning ved langvarig brug.

Hertil kommer et andet aber dabei. Det er ikke kolesterol som sådan, der forårsager hjerteinfarkt. Et højt LDL-kolesteroltal er rigtignok i NOGLE tilfælde et af mange symptomer på sygdommen. Men i lige så mange ANDRE tilfælde ledsages sygdommen af et LAVT kolesteroltal.

Kolesterol er ikke årsag til en nogen sygdom, og derfor giver det minus-mening at prøve at sænke tallet medicinsk.

Har du overvejelser om kolesterol og den slags, så gør dig selv en tjeneste og læs danske dr. med. Uffe Ravnskovs nye bog, Kolesterol - myter og realiteter. Mage til øjeåbner skal man lede længe efter.

12 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Yo Bud.

  Jeg har prøvet at gå kulhydratfattig et par dage. Jeg var helt skeløjet af super fuel mangel.
  Hvordan kommer jeg lettest over på den anden side til keton-land?

  SvarSlet
 3. Yo Suzy Q,

  Beef it up, baby! Bid i bøffen! Tyg i Tournedosen. Tag en uge på ren kød, så skal det nok ske for dig.

  Lige nu skriger din krop efter kulhydrater, og din hjerne er en sukkertrold, som synger og danser for at få glukose nu og her. Ignorér det og vær en superchica de næste syv dage. Focus!

  Spis det bedste af det bedste. Lækre smilende øko-æg med smør og salt. T-bone fra Slagteren på Kultorvet let stegt på grillpanden. Lammefiletter druknet i rosmarin og olivenolie. Eller bare peberbøf morgen, middag, aften. Comfort food: kaff mæ flø.

  Inspiration-wise anbefaler jeg, at du dykker ned i Dr. Mike's blog på proteinpower.com. Manden er genial og brillerer også på kommentarniveauet med gode råd. Og anbefaler kødturen til frustrerede low-carbere. Fx i dette her gyldne indlæg:

  www.proteinpower.com/drmike/weight-loss/low-carb-and-calories-2

  NB Din lever kan selv producere op til 200 g glukose om dagen fra aminosyrer, så du kommer ikke til at mangle blodsukker som sådan. Det er en myte, at man pinedød skal have noget sukker hver dag til hjernen. Det skal man, jo, men leveren kan selv lave det efter behov.

  SvarSlet
 4. Og Suzy Q - tjek også denne om ketosis, der renser dine celler:

  www.proteinpower.com/drmike/ketones-and-ketosis/ketosis-cleans-our-cells

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. men jeg er så glad for flødeis?

  Arj.. jeg ved godt HVAD man skal, jeg kan bare ikke komme igennem det, mand. Jeg slæber mig rundt og falder i søvn, og så falder jeg i og æder et eller andet.

  Skal jeg mon bare læse min Atkinsbog igen?

  SvarSlet
 7. Atkins er lidt irriterende, men du vil elske drs. Eades of Protein Power fame. Prøv deres The 30-Day Low-Carb Diet Solution.

  SvarSlet
 8. Suzy, om du virkligen er intressered, så kan du kigge her http://www.pagina.se/filer/Kostprogram%20för%20LCHF.pdf

  Tænk på at du skal spise en hel del fedt. Og då mener jeg smør ikke margariner. Og inget slik eller is.
  Det tar nogle uger at omstille sig, så var tålmodig.

  Mvh Eva

  SvarSlet
 9. Eva og Bud:
  Jeg prøver. Jeg vil sige, at jeg hver dag forsøger at få så få kulhydrater som muligt. Men jeg har endnu ikke haft en dag helt uden. Jeg synes det er meget-meget svært.

  SvarSlet
 10. Eva: jeg prøvede linket men kan ikke få det til at virke. Tak, ellers :)

  SvarSlet
 11. Suzy - Bloggersoftwaren laver desværre ikke automatisk hyperlinks. Kopier derfor adressen og sæt den i adresselinjen ... har lige prøvet og det virker fint.

  SvarSlet