tirsdag den 29. juli 2008

Æv, Berlingske også på antifedt-vognen

I mandagens leder maner Berlingske til besindighed over for den forbudsbølge, der kan være på vej, hvis nationen skal følge anbefalingerne fra regeringens Forbudskommission. Som ægte liberal er Tanten betænkelig over for indgreb i den personlige frihed.

Noget af vejen vil Berlingske dog godt følges med kommissionen:

"... der kan være fornuft i – inden for skattestoppets rammer – at bruge afgiftspolitikken aktivt til at nedsætte priserne på basale, sunde fødevarer og hæve dem for de usunde. Om end vi forudser protester fra erhvervsorganisationer og en kraftig strid om, hvad der er sundt eller usundt."

Ja, det forudser vi også. Vi forudser desværre også, at Fødevarestyrelsens forrykte "Spis Mere"-mærker kommer til at danne grundlag for afgiftssænkninger og -forhøjelse. Disse mærker anbefaler i bund og grund, at man spiser så fedtfattigt som muligt og masser af kulhydrater.

Her på bloggen spiser vi masser af smør, bacon, æg, kokosolie, bøffer med fedtkant og nyder sødmælk og piskefløde i litervis. Og vi skal nok ikke regne med nogen hjælp fra Pilestræde, hvis disse fede varer bliver kunstigt dyrere. Derinde er man nemlig også ramt af den vildfarelse, at der er et modsætningsforhold mellem 'sundt' og 'fedt':

"Sundhedsministeren kunne hertil overveje, hvordan han kan påvirke fødevareproducenterne til at tænke mere sundt end fedt."


Et tu, Berlingske?

5 kommentarer:

 1. Budzinski, du legger vel ud links til din blog på alle pladser muligt? Jeg mener der man kan gå ind og kommentere artikler.
  Så folk får se at det findes andre veje at gå uden at sulte sig selv halvt ihjel.

  Mvh Eva

  SvarSlet
 2. Jeg har brugt Twingly og Politiken meget, men de har nu sløjfet muligheden på Tjek-siderne, hvor de ellers altid skriver (vrøvl) om kost og ernæring.

  Jeg er dog ikke så god til at lægge det ud andre steder. Ved du, hvor jeg kan dygtiggøre mig på dette område?

  SvarSlet
 3. TJa hvornår vågner de op de gode medier- at Politiken er politisk korrekt ... det kunne man tænker sig - men at de andre medier ikke er lidt kritiske...

  mht:
  Spis mere mærket .....
  Tænk at man kan give et produkt der kun indeholder død saft og kunstige livsfarlige sødestoffer spis mere mærket !
  ( politiken - lørdag test af saft !
  Nu er saft ikke noget jeg drikker- men hvis mit barn skulle ha saft til sin fødselsdag eller lign hvar det ikke lige light saft !

  MEN naturligt fedt er farligt i den verden
  og man er nærmest kriminel når man fylder ægte smør og sødmælk i kurven - suk...( og masser af frugt og grønt :-D )

  Der var tilbud på 2 x 1/2 l øko piskefløde i superbrugsen - og kassedamens kommentar var
  I skal da nok ha fødselsdag eller !!!
  - for fløde køber man da kun der- ellers er det
  det der forfærdelige produkt creme fine ( har aldrig set fløde) som folk putter i kurven.

  SvarSlet
 4. Njeee...det er problemer med at lemne kommetarer eller links til bloggen. Men EB kup! har mange ganger en kommentarfunktion.

  Mvh Eva

  PS Er det ok hvis jeg henviser hid? Hvis jeg ser en artikel og det er muligt at give et svar.

  SvarSlet
 5. Til Iben,

  Jeg vælger at håbe på, at Berlingskes kobling mellem usundt og fedt er en smutter. Og tror faktisk de vil modsætte sig på det kraftigste, at man sætter ekstra afgifter på fløde, sødmælk og den slags. Men det er naturligvis nødvendig at råbe vagt i gevær, når de sådan klokker i det.

  Ja, indkøb i supermarkedet kan være en rystende oplevelse. Når jeg står og langer fløde, sødmælk, smør, sardiner, fuldfede oste, 2 x 12 æg, nødder plus grønt osv. op på båndet og ser naboen med små børn, der køber Cheasy-ost og Cornflakes og Minimælk og toastbrød og syltetøj i spand og 2-literscolaer og saft og chips og fedtreduceret pålæg, så er jeg lige ved at græde.

  Til Eva,
  Mange tak, du skal bare linke lige så tosset, du vil. Jeg er sikker på, at jeg kunne lære en hel del af dig på det område. I dette indlæg linker jeg til Berlingske og skulle således dukke op på deres "blogs, der linker til Berlingske" nederst th. på forsiden, men intet sker.

  Overvejer at prøve at lægge min blog ind på EB eller TV2 og se, hvad der sker. Samt at overføre den til Wordpress, der vist er mere link-venlig.

  SvarSlet