fredag den 1. august 2008

Gode kostråd pr. sms ... Not!

Manden bag det gode gamle PB Action, Peter Bindner, har lanceret en ny sms-tjeneste kaldet sms-butler, hvor man kan få sunde kostråd pr. sms, 3 stk./dag til 90 kr./måned.

Det handler om motivation og om at få ændret på de små dumme vaner, hvilket på overfladen er ganske forbilledligt, men ikke hvis rådene har indhold a la dette, som Politiken og Berlingske giver som eksempel:

Hej Peter. Sig godmorgen til spejlet med stort smil, nyd mørkt grovbrød, en banan, et glas appelsinjuice. Tag trapperne.

Her bliver du altså med et smil på læben narret til at spise en morgenmad næsten blottet for protein og fedt - selve kroppens byggesten - og i stedet knalde over 100 gram sukker direkte ind i blodbanen. Good morning, mr. Pancreas!

Jeg lover dig, at hvis du følger dette råd kl. 7.00, så vil du kl. 9.30 have lavt blodsukker og være helt udhungret og temmelig irritabel.

Dette her råd får du gratis:

Godmorgen Peter. Stik dit spejlbillede et stor smil og kog dig så tre-fire smilende æg. Spis dertil en håndfuld blåbær, en stor tomat og et stykke knækbrød* med masser af smør og to tykke skiver ost. Og start du bare med fem armbøjninger af hver 10 sekunders varighed. Burn it slowly, baby!

*Venner, vi er nødt til at være lidt mainstream her. Og knækbrødet banker altså kun 7 g. ind på KH-kontoen.

10 kommentarer:

 1. Hej

  Det går stærkere og stærkere i Sverige nu. En læge til har skrivit om børns mad.

  http://www.alltombarn.se/halsa/barnmat-1.13709

  Vad er det med Danmark? Har du læst kostdoktorns kommentar?

  "Astrup som kommenterade i DR-artikeln för övrigt, han har vad jag förstår starka kopplingar till sockerindustrin…"


  Mvh Eva

  SvarSlet
 2. Ja, det havde han i gamle dage, hvor han forfattede oplysningsfoldere til dem, hvor han forsikrede dansker om, at sukker ikke fedede og var mostly harmless ...

  Har lige adviseret Politiken om mit indlæg - måske bider de på.

  SvarSlet
 3. Hej budzinski

  Spændende indlæg. Men har du en ernæringsfaglig baggrund for at afvise rådene på SMS?

  mvh
  Nysgerrig

  SvarSlet
 4. Hej nysgerrig, man behøver ikke nogen ernæringsfaglig baggrund for at beskrive et stykke brød, en banan og et glas appelsinjuice som en forfærdelig morgenmad.

  Der mangler i den grad proteiner, hvilket ifølge talrige undersøgelser mætter bedre og desuden er nødvendige som byggesten for kroppen. Kroppen skal hver dag have fedt og protein samt mikronutrienter, da den er i en tilstand af konstant genopbygning.

  Kulhydrater ... det er blot energi og ikke spor livsnødvendigt i kosten. Og i den form, sms-butleren beskriver, er det hurtig energi, der får blodsukkeret i vejret, hvorefter man kan regne med snart at blive sulten igen.

  Det er ikke noget, jeg finder på.

  SvarSlet
 5. Havde du smidt et par spejlæg ind og nogle skiver ost, havde du haft en brugbar morgenmand - spørg enhver diætist.

  SvarSlet
 6. Kære Venner, har i overhovedet tilmeldt jer smsbutler.dk og rentfaktisk prøvet? - for det lyder som om i ikke helt har forstået konceptet. Jeg har nu på 2 måned været tilmeldt smsbutler.dk og får flere SMS hver dag alle dage, med gode råd og tips om sund kost, for det er råd og vejledning til en som mig som har zig-zagget mellem utal af slankekure, pulverkure, blade og slankebøger hele mit liv. smsbutler har hjulpet mig rigtigt meget og jeg har tabt 9 kg, uden at sulte men ved at ændre min holdning til det jeg spiser. Så næste gang PRØV DET i udtaler jer om - INDEN i udtaler Jer.
  Hilsen Line, fra Slagelse.

  SvarSlet
 7. Hej Line,
  Jamen, jeg har intet problem med smsbutleren som sådan, det var blot de nævnte eksempler, jeg harcelerer imod. Banan og brød og juice er ingen lødig morgenmad - der skal fedt og protein til. Du kan sagtens tabe dig ved at leve af kulhydrater, så længe du er i kalorieunderskud, men det er hamrende usundt, fordi du også vil miste muskelmasse og sikker også gøre indhug i organer. Og samtidig vil du have et konstant forhøjet blodsukkerniveau, der kræver en større produktion af insulin, og høje insulinniveauer er forbundet med alskens sygdomme inkl. hjertesygdom.

  SvarSlet
 8. Frækt af dig at slette mit indlæg, folk på nettet burde vide sandheden om dig.
  L

  SvarSlet
 9. Slettet? Jeg har aldrig slettet en kommentar. Kig rundt, så ser du, hvor tossede folk har det med at være indimellem.

  Din kommentar står da fint, der hvor du har skrevet den. Prøv at klikke på F5, måske har du en gammel version af siden liggende i din cache.

  Men tillykke med dit flotte vægttab. Hvis det er sket uden sult, så formoder jeg, at du har fulgt en fedtrig diæt med tilstrækkelig protein og ganske få kulhydrater fra fortrinsvis grønsager og bær ;-))

  SvarSlet
 10. jeg har også undersøgt sms butler og det virker ærlig talt som et useriøst firma uden meget forstand på ernæring, kun lavet for at tjene på fedme epidemien.

  SvarSlet