onsdag den 1. oktober 2008

Low Carb blåstemples over for USA's læger

I USA får de praktiserende læger hver uge en email fra Medscape Internal Medicine, en mainstream-udgivelse, der indeholder forskellige guidelines og de praktiske konsekvenser af nye undersøgelser. I denne uge fik de nedenstående video med som inspiration til behandlingen af deres overvægtige patienter. Og lad mig bare afsløre med det samme, det er en de facto blåstempling af den Atkinslignende kulhydratfattige diæt.

Det virkeligt interessante er, at disse oplysninger sendes ud til et så bredt forum, og der hvor det virkeligt kan batte, nemlig til de læger, der hver dag står med hænderne nede i dellerne.

Gad vide, hvor længe der går, før de danske praktiserende læger får en lignende peptalk - eller om de for evigt skal være låst fast til den hovedløse anbefaling af en fedtfattig diæt?

6 kommentarer:

 1. Det lyder ihvertfald fornuftig at få opmærksomhed på at man kan tabe sig på flere måder.
  Jeg vil så også lige rose Slankedokter.dk lidt, de anbefaler at skære meget ned på sukker, men er så til gængæld meget "fedthysteriske" f.eks. skal man bruge remulade og mayonaise i light version, helt ærligt hvor mange har spist sig overvægtige i mayonaise og remulade.

  SvarSlet
 2. Ja, fedthysteriet er over alt. Så DR-lægen i Ha det godt koge sundhedsrådene ned til: Hold op med at ryge, spar på fedtet, rør dig noget mere og hold igen med alkohol ... ikke ét ord om sukker eller teboller med rosiner. Det er op ad bakke med de mennesker.

  SvarSlet
 3. Ja vi trænger virkeligt til at få lægerne til at fatte at sukker( hvidt brød og pasta mv) er de rigtige skurke og ikke gammeldags RIGTIG mad som smør, æg, kød mv.

  SvarSlet
 4. Det er op ad bakke, Henriette, men vi skubber gerne på, ikke ;-))

  SvarSlet
 5. Det er så grimt, når denne blog får religiøse undertoner.

  SvarSlet
 6. Religiøse undertoner ... hvorhenne?

  Og anonym, er du ikke rar at underskrive dig med et eller andet alias, så vi nogenlunde ved, hvem vi har med at gøre?

  SvarSlet