mandag den 24. november 2008

Bliver rådgiverne uddannet i nyeste forskning?

Staten poster 57,5 mio. kr. i et projekt, der skal uddanne såkaldte vægtstoprådgivere i kommunalt regi. Det skriver Politiken.dk. I alt 152 personer skal tage uddannelsen, der er berammet til 6 dage, og derefter ud i marken for at rådgive overvægtige i, hvordan de taber sig og holder vægten. Spørgsmålet er, om de får den nyeste viden med i bagagen.

Det er Adipositasforeningen, rygestopkonsulenten Adam Holst, Institut for Human Ernæring, Gerlev Idræthøjskole og specialekonsulent Per Brændgaard Mikkelsen, der har sammensat uddannelsen. Her på bloggen glæder vi os til at følge, om man medtager de senere års forskning i uddannelsen. Eller om man har tænkt sig at prædike De 8 Kostråd.

Erfaringen taler for det sidste. At man vil bruge pengene på at uddanne disse 152 rådgivere til at fodre overvægtige med De 8 Kostråd, der i værste fald virker FULDSTÆNDIG MODSAT, idet det store fokus på brød, pasta, kartofler og ris øger kulhydratindtaget, der øger insulinudskillelsen, der øger fedtlagringen.

Spændende bliver det dog at følge, om den nyeste forskning, der peger på, at en kulhydratfattig diæt er BEDST I TEST, når det kommer til både vægttab og sundhed i øvrigt, bliver en del af vægtstoprådgiverens portefølje. Det kunne man sagtens forestille sig, idet Institut for Human Ernæring deltager. Instituttets chef, Arne Astrup, er nemlig også chefredaktør på tidsskriftet Obesity Reviews, hvor man kan læse, at de Atkinslignende diæter er de fedtfattige overlegne.

Læs mere om den artikel her på dette link: Fedtfattigt nederlag - Vil Astrup æde sin hat?

6 kommentarer:

 1. Der kommer et program om vægttab i aften på TV4 kl. 22, hvor de sammenligner forskellige kure.

  SvarSlet
 2. Øv, nåede det ikke. Men de ligger heldigvis som regel tilgængelige på nettet, TV4s programmer. Var det godt? Og hvem vandt ;-)

  SvarSlet
 3. Det var en på veganerkost der vandt - stort!!!! Hun var den eneste der havde holdt ud i et helt år.
  Der var også en på Sundhedsrevolutionens program, men hun var kørt helt surt i det, bl.a. alle de kosttilskud de bruger.
  Jeg synes nok det kunne ha´ været bedre nogle af de ting de prøvede af var noget værre pjat som bodywrapping og lign.

  SvarSlet
 4. Var det noget om lavkulhydratkost?

  Eva

  SvarSlet
 5. Nej slet ikke.
  Det kunne have været mere interessant hvis de havde haft en på enten LCHF, Southbeach kuren eller lign. og en der skulle følge de officielle kostråd.

  SvarSlet
 6. Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
  Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

  SvarSlet