onsdag den 26. november 2008

Magnesium, Q10 og taurin mod migræne?

Almindelige hovedpinepiller med acetylsalicylsyre fungerer ifølge Politiken.dk lige så godt som dyr migrænemedicin, men måske er det noget, som er endnu bedre? Det mener i hvert fald hjerneforskeren dr. Larry McCleary.

Du er ikke alene, hvis du lider af migræne. Historiske personligheder som Sigmund Freud, Frederic Chopin, Thomas Jefferson, Ulysses S. Grant og Charles Darwin kendte kun lidelsen alt for godt. Ganske som nutidens Serena Williams, Ben Affleck og Carly Simon gør det.

Sidstnævnte kunne måske have godt at stifte bekendtskab med dr. Larry McCleary, hvis bog The Brain Trust Program vi anbefaler her på bloggen. Han har sammensat en anti-migræne-cocktail bestående af helt almindelige kosttilskud.

McClearys cocktail indeholder 400 mg magnesium, 1 g taurin, 100 mg Q10 og så hhv. 100 og 10 mikrogram af huperzin A og vinpocetin, som er urteekstrakter.

Hertil kommer, at han i tråd med den seneste forskning på kostområdet anbefaler at skrue op for fedt og proteinindtaget og ned for kulhydraterne – og altså nå frem til en kostplan, der i højere grad ligner den, vores forfædre udviklede sig på.

Læs mere om konceptet på mandens hjemmeside. Eller læs dr. Mike's udlægning af McClearys program her.

Også koffein, som findes i kaffe, skulle i øvrigt være lindrende mod migræne. Skål i kaffe!

8 kommentarer:

 1. Jeg leste også det der med at almindelige piller fungerer lige så godt. NOT!! Jeg har proppet i mig Treo vid migræne, men det er intet som hjelper mer ænd mine Maxalt. Så bliver man også træt.
  Og man vil kun sove. Eller dø....

  Eva

  SvarSlet
 2. Budzinski
  Det sker ting i Sverie nu
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2107323.svd

  Mvh Eva

  SvarSlet
 3. Man skal selvfølgelig tage de piller, der virker, det er klart.

  Det er vildt spændende, at der er en så stor debat i Sverige om kosten. I Danmark har debatten en anden drejning - her er det lige nu Kernesund vs. De 8 Kostråd. Kernesund er ikke ligefrem LCHF - de har masser af frugt, tørret frugt og ikke-glutenholdige korn, og så er de vilde med soja! Men jeg har dog læst på forfatterens blog, at hun er begyndt at kigge på SCD-diæten, hvor der skæres endnu mere ned på kulhydraterne. Og sågar taget kurser i CHEK-regi.

  Så måske kommer der en Kernesund-LCHF-bog næste gang!

  SvarSlet
 4. En bog at læse, måske?

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3486&a=858293&bcsi_scan_B9F9173306F5F4D5=/e/7aHMxvb+fveqBsdLfAxQAAAD4KX8G&bcsi_scan_filename=polopoly.jsp

  Mvh Eva

  SvarSlet
 5. Det er ikke kun mensker som mår godt av færre kulhydrater, så gør også vores husdyr. Her er information om hund- og kattemad som hedder Orijen.
  http://www.dyrenesbutik-ikast.dk/Butikken/orijen.htm

  Mvh Eva

  SvarSlet
 6. Ja, bare prøv at google Cats Diabetes, så får man en milliard artikler.

  Alt det kulhydrat-holdige kattemad - tørfoder - gør de stakkels misser overvægtige, sukkersyge og slår dem ihjel før tid - lidt lissom mennesker, der baserer deres kost på masser af brød, pasta og andet kornsnask.

  SvarSlet
 7. Jeg kan ikke advare nok imod overforbrug (mere end 8 gange om ugen) at tage Treo. Har lidt af kronisk migræne i årevis og Treo viste sig at være en stor synder. Min erfaring er desuden at triptans er den bedste medicin, men igen vær meget forsigtig med ikke at tage det mere end 8 gange på en måned. Deler min erfaring i den bog jeg skriver nu der hedder "Hvad din læge ikke fortæller dig om migræne". Følg med ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev på enerGitte.dk

  SvarSlet
 8. Hov, jeg mener selvfølgelig 8 dage om måneden og ikke om ugen. Undskyld. Kh enerGitte

  SvarSlet