onsdag den 28. oktober 2009

Klimagud snigløber kødindustri

Den politisk korrekte Politiken kan slet ikke få armene ned. Ukritisk rapporterer de fra klimaguden Lord Sterns løftede pegefinger i The Times om, at vi alle bør blive vegetarer for at spare klimaet for den metangas, kødproduktionen udleder. Selv om avisens egen blogger, Bjørn Lomborg, påpeger det dobbeltmoralske og generelt forskruede i Lord Sterns udmelding, spår vi her på bloggen, at samme Times' skriverier om den tordnende kritik imod manden næppe finder vej til politiken.dk - det skulle nødig hedde sig.

Kritikken i Lord Sterns hjemland går bl.a. på, at manden slår under bæltestedet med sine ideer om universel vegetarisme til fordel for miljøet. Lorden melder nemlig ud samtidig med, at Storbritanniens svineproducenter er samlet for at uddele opdrætterpriser. Forsamlingen fandt sted på Bedfordia Farms, hvor man bruger avanceret teknologi for at begrænse udledningen af drivhusgasser.

Alt imens kødindustrien mødes for at udveksle erfaringer om bæredygtig produktion af det fødemiddel, der er den optimale næring for mennesket, vælger Mr. Climate Change altså at buldre imod kødspisning generelt ved at appellere til vores dårlige samvittighed. Mage til dårlig timing og manglende imødekommenhed skal man lede længe efter.

Lomborgs kommentar: At Stern er dobbeltmoralsk, idet han ikke selv er vegetar.

Kostbloggerens kommentar: Universel vegetarisme medfører universel sindssyge.

LÆS: Veganere kan lægge hjernen i garderoben.

3 kommentarer:

 1. Jeg læste på et tidspunkt at det rent faktisk ville medføre mere C02 at pløje de græsningsmarker op (til kvæg /får) og dyrke dem med korn afgrøder.............................

  samtidig ka jeg ikke som den gode økolog lade være med at tænke på at der jo også er rigtig mange marginal jorde som egner sig rigtig godt til kvædrift/fåreavling som ikke bør dyrkes pga af for dårlig jordkvalite( kræver massiv gødning og vanding) OG som ligger for tæt på vandhuller /vandløb.
  Hvis vi begynder at dyrker de jorde hænger det ikke sammen .

  Det ville jo batte langt mere hvis vi fik et samfund som var bygget op om at vi ikke transporterede os så langt i privat biler og vi opvarmede vores huse mere co2 neutraælt- undgik at tage på 2-3 charterture pr år.....

  Ja jeg flyver sjældent
  cykler/køre med offentlig transport det meste af tiden
  fælder mine co2 neutral træer til opvarmning
  og ja jeg spsier mit oksekødog lammekød med god samvittighed- for det er fra overdrev der alligevel ikke bør dyrkes...

  SvarSlet
 2. Ja, mellem linjerne inviterer han til, at vi kan få lov til at fortsætte vores "vilde" livsstil med overforbrug af brændstof og energi, hvis bare vi dropper kødet. Tåbeligt.

  SvarSlet