onsdag den 21. oktober 2009

Svar til chokforskning om Atkins


B.T. kan i dag fortælle, at Atkinskuren giver skrumpehjerne - hos mus. Kostbloggeren forudser, at alle hans læsere vil få undersøgelsen smidt i hovedet af deres venner, så derfor er det på sin plads med en lille orientering.

Start med at fortælle dine venner, at mus og rotter - suprise! - ikke er små behårede mennesker. De har en helt anden genetik og en helt anden reaktion på forskellige diæter - selv om de har blodsukker, insulin og kolesterol i blodet lige som os. Selv forsøgsaber reagerer ofte anderledes end mennesker. Det fandt britiske forskere ud af for et par år siden, som du kan læse her:

British Rethinking Test Rules After Drug Trial Nearly Kills 6

Forskerne gav seks unge og sunde mænd et nyt middel, der var blevet testet på aber uden problemer. Alle seks røg direkte i et smertehelvede og var tæt på at dø. To røg i respirator. Mennesker reagerer som mennesker, og dyr reagerer som dyr. I de fleste tilfælde kan man ikke lave en sikker sammenligning.

Når man tester Atkins eller lad os kalde den Low-Carb-High-Fat eller LCHF, så vinder den altid over de andre diæter, som professor Arne Astrup også siger i sit svar til bekymret læser på Netdoktor.dk (Astrup er i øvrigt blevet klogere. På den nylige Mættet Fedt-konference på Christiansborg fortalte han, at han var IMOD den nye forslåede afgift på mættet fedt).

I svaret tager Astrup i øvrigt fejl, når han siger, at Atkinskuren anbefaler 30 gram kulhydrater dagligt på den lange bane. Atkins anbefaler 20 gram kulhydrater I DE FØRSTE 2 UGER og derefter op til måske 100-120 gram eller derop, hvor du kan bevare din vægt. Det er ikke bare bacon og brie, som kritikerne altid siger (men det ER OGSÅ bacon og brie, uhm, og fløde og fed ost og røde bøffer og flæsk og kylling med skindet på og gode pølser og nødder og bær og grøntsager og frugt (1-2 dagligt max.)).

Det er også vigtigt at bemærke, at LCHF ikke er en højproteinkur. Man spiser en smule mere protein end almindelige mennesker, men højst omkring 25-30 E%. Man spiser bare mere FEDT (der indeholder vitaminer og vigtige fedtsyrer) i stedet for massive mængder KULHYDRATER (der indeholder antinutritenter som fytinsyre, der forhindrer mineraloptag, stivelse, der pumper blodsukkeret i vejret, og fruktose, der smadrer leveren).

Denne: Weight Loss with a Low-Carbohydrate, Mediterranean, or Low-Fat Diet
viste, at vægttab, blodværdier, kolesterol, blodtryk og alt muligt andet blev bedre på Low-carb end på de andre to. Den undersøgelse kørte i to år.

Vegetar indrømmer

Den ansete forsker Christopher Gardner, som har været vegetar i 25 år, lavede for et par år siden en definitiv undersøgelse, hvor lowcarb slog røven ud af bukserne på lowfat, hvilket han præsenterer i denne video - og han er altså totalt mainstream.

The Battle of the Diets: Is Anyone Winning (at Losing)?
Han ender faktisk med at hælde imod den Palæolitiske diæt, altså stenalderkost, hvor man spiser løs af alle de ting, der var tilrådighed for mennesket fra for 2 millioner år siden til for 10.000 år siden, hvor vi blev landmænd (nordboere først for 4-5000 år siden).

Ved nærmere eftertanke

Måske skulle du lade være prøve at overbevise dine venner om noget som helst. De har spist den forkerte pille og vil for altid være fanget i The Matrix. Lad dem bare blive ved med at følge De 8 Kostråd, blive syge og snottede hver anden måned, være kvabsede, have problemer med infektioner, huller i tænderne, hjernetåge, blodsukker, der skal pumpes op med 'seks små daglige måltider' og så videre og så videre og ende med sukkersyge (som snart 1 million danskere). Lad dem gnaske deres korn og sukkerstænger og drikke deres 'sunde' juice, så er der flere æg og bøffer til os andre, mange tak.

5 kommentarer:

 1. Overordnet begynder det undre mig efterhånden, hvem gavner disse skodkostråd og hvem finansierer alle disse ("civiliserede") verdens tiltag i retning af alle de kost-ideologier, der i flæng gør mennesker syge?

  Det er meget svært undgå mistanken om en verdensomspændende konspiration, med sigte på at skabe en milliardstor aftagergruppe til alskens lægemidler, udviklet alene til at "råde bod på" helbredsskader opstået som følge af, at 94% av verdens forskning er købt og betalt af brancherne der skal leve af den.

  Efterhånden får jeg kvalme hver gang jeg hører ord som "forskning", "ny forskning", "forskere", "videnskabelig undersøgelse", "eksperter" etc.

  Det er utroligt! Sukkeralkoholet xylitol er velgørende for mennesker med autoimmune sygdomme, og kan fint tåles af alle mennesker, mens giver man xylitiol til en hund - da dør den.

  Mens asiaterne kan nyde soyaprodukter uden begrænsninger, bliver etniske vesterlændinger syge af den. Godt nok ikke dødeligt og lige på stedet, men efter nogle år udvikler vi stofskifteforstyrrelser og følgesygdomme dertil, da soya er, for os, goitrogen = blokerer for jodoptagelsen i skjoldbruskkirtlen.

  Det er blot to beskedne eksempler (af mange) på, at der findes store biologiske forskelle ikke blot mellem forsøgsdyr men også mellem menneskeracerne - hvilket skaber store forskelle i, hvordan vi reagerer på bl.a. vores kost, lægemidler, tilsætningsstoffer osv. Alligevel bliver alting ("videnskabelige forsøg") promoveret som vi og forsøgsdyr var en biologisk ens organisme.

  Heraf tror jeg, stammer alle de mange helbredsproblemer, medicinforgiftninger og andre følger for mennesker, der overlader dem, med tillid, i hænderne på de uværdige med agendaer, der er modsat det de prædiker.

  Jeg ser for mit indre blik, en fremtidens underklasse, hvor det ikke er mønten, der skiller de priviligerede fra underklassen. Det bliver derimod de sunde og de syge, der bliver fremtidens nye opdeling af samfundet.

  De første følger deres egne tanker, de sidste skal have andre til at fortælle dem, hvad de skal tænke. :(

  SvarSlet
 2. Tak fordet fine svar B- har staks sendt det videre....


  Anina
  - nu viser alle undersøgelser faktisk at Asiater spiser mindre soja pr dag et moderne smarte amerikanere...Man spiser f eks ikke store mængder sojamælk,yoghurt, pulver
  - men primært fermenteret soja
  - Selv Japanerne er obs på at Tofu i uhæmmet mængder ikke er sundt...

  SvarSlet
 3. behovet for at se:)

  SvarSlet
 4. Ja det er sygt med al den medicin folk render og tager, pga forkert livsstil. Det hele er en stor pengemaskine, og jeg stoler OVERHOVEDET! ikke det fjerneste på læger og forskere og alt det der. De ved INTET om hvad sundhed er, og hvordan man undgår sygdomme. De kunne ligeså godt på en få en abe, der har mistet 99% af sin forstand til at sidde og styre alt det der, resultaterne kan ikke blive værre, og jeg mener det faktisk seriøst. Folk bliver mere og mere syge, tager mere og mere medicin. Ser det ud som om deres kostråd virker? Ikke for mig i hvert fald. Jo flere kostråd de kommer med, jo mere syge bliver folk. Det er sandelig flot.

  SvarSlet
 5. Hej Anonym - tak for din kommentar. Noget medicin er selvfølgelig fint nok, penicillin, insulin til type 1-diabetikere, kinin og andre kurerende sager. Men alle disse piller, de udvikler til livsstilssygdommene og mere eller mindre selvopfundne lidelser, er i stor grad skabt til én ting, at tjene penge til aktionærerne. Jeg læste på nytimes.com om en ny Alzheimermedicin, som Big Pharma var ved at komme i bukserne over. Det kan ikke blot behandle, men også forebygge ... hurra, potentieller kunder i millionvis. Samtidig kaldes Alzheimer af nogle forskere for Type 3 Diabetes, fordi det har rod i det samme problem. Og selvfølgelig kan Alz også afværges af en god paleo-lowcarb-dealio (som Robb Wolf ville udtrykke det).

  Velkommen til.

  SvarSlet