søndag den 14. februar 2010

Forskere bruger millioner på tørt brød

Danmarks Tekniske Universitet lader til at være overbebyrdet med forskningsmidler. I hvert fald vælger man at kaste millioner ind i et projekt, der skal afdække, hvorfor toastbrød bliver så hurtigt tørt. Kostbloggeren foreslår, at man FØRST finder ud af præcist, hvor mange spande vand, der der dagligt løber igennem Andeby Å*. Det er i langt højere grad i menneskehedens interesse.

Her er et par YouTube-videoer med information om hvede:

Hvorfor er gluten så usundt?


Kan børneeksem stamme fra gluten?


Kan hvede spille ind ved barnløshed?



*Det kræver sin and at kende den præcise volumen på vandgennemstrømningen i Andebys stolte vandvej, åen. Men Anders har styr på det og svarer korrekt i en TV-quiz. Han får valget mellem en stor pose penge og en trehjulet cykel. Anstrengelsen ved at opremse det enorme tal har imidlertid været så voldsom, at vores yndlingsand vælger ... cyklen. Han tager endda en æresrunde i TV-studiet, hvor han med sømandstrøjen trukket op over øjnene proklamerer: Se, jeg kan køre uden hoved!

3 kommentarer:

  1. Det er dog det mest tåbelige projekt jeg har hørt om længe, hvem finansierer det?

    Inger

    SvarSlet
  2. Hej Inger, jamen, det er gode offentlige midler, der skovles ind i projektet - fra noget, der hedder Det strategiske forskningsråd. En Flemming Møller er tovholder på dette Race Toward a Nobel Prize. Man skulle tro, at det var noget, som de store brødproducenter kunne tage sig af, men det er måske en del af dette her Forskning til Faktura, som Helge Sander slår på tromme for.

    SvarSlet
  3. Ja jeg vil næsten helst tro, at det er løgn, hvad tænker de mennesker dog på? Ihvertfald ikke befolkningens sundhed.
    Vi har lige haft "toasterdebat" herhjemme igen igen, de virker så spændende på min datter der ser veninderne lige lave sige nogle toast om eftermiddagen, det er et dejligt nemt og billigt, men næringsfrit, mellemmåltid i mange børnefamilier.
    De skulle hellere bruge pengene på gratis vitaminpiller til de børn der har toastbrød som en stor del af deres basiskost.

    Inger

    SvarSlet