fredag den 17. september 2010

Ugens helt: Angelina Jolie, der chokerer veganere med stor rød bøf

foto fra http://backseat-cuddler.com.


Veganere verden over er i oprør. Skuespilleren Angelina Jolie har afsløret, at hun elsker en rød bøf, og at hun var veganer i mange år, hvilket næsten slog hende ihjel. Nu beder veganerguru hende på sine bævrende knæ om at trække udtalelsen tilbage. Men Jolie gnasker videre i kødet og mange tak for det.


Det er Dr. Seale inde på Basil & Spice, der gerne så, hun genovervejede sit valg. Han er nemlig bange for, at hendes mange millioner fans vil springe på den carnivore galej på grund af hendes "a big juicy steak is my beauty secret". Hele hans artikel er gennemsyret af et vanvittigt had mod kød. Han fremhæver den vestlige diæt med meget sukker, kornprodukter OG kød som skadelig, men udser sig kødet som det udslagsgivende.

Kommentarerne til artiklen støtter den gode doktor hele vejen igennem, undtagen denne:

Anne skriver: vegan is NOT for everyone! my friend a vegan but she's FAT as a cow! her skin is pale like a ghost! no blood. her hair is falling out. very UNhealthy!!

LOL!

Det sørgelige er, at den bedste diæt for mennesket med stor sandsynlighed er en kombination af veganisme og kødspisning, et fokus på uforarbejdet mad af høj kvalitet og troværdig proveniens. Kød, fisk, æg, indmad, grønt, frugt, nødder, bær, spirer og, for nogles vedkommende, mejeriprodukter, er vejen til en sundhed, der imiterer vores ophav personificeret i hulemanden anno 10.000 f.v.t. og hans klan. Fjenderne i kosten er sukker, kornprodukter og moderne planteolier - og de er faktisk fraværende i både Paleo og Raw Vegan.

Veganere, vegetarer og lignende grupperinger er dog så skingre i deres kritik af kødspisning, at vi sikkert ikke kan lade være med at tage pis på dem fra tid til anden herinde på bloggen.

Kostbloggeren siger, "Go raw, if you like, but be sure to include animal products."

God weekend.

PS - Webhelsemesteren Dr. Joseph Mercola har en lang kommentar om sagen på sin blog, Mercola.Com. Der advares dog om at læse for dybt i doktorens artikelarkiv. Han har altid noget at sælge i forbindelse med sine ofte udmærkede artikler. Så træd varsomt ;-)

4 kommentarer:

 1. Jeg vil gerne sige tak for en rigtig god blog om et interessant emne. Jeg følger ivrigt med.

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, Stefan. Det er rigtig dejligt at høre. Er du også selv ramt af den farlige sygdom ortoreksi ;-)

  SvarSlet
 3. well spoken!! tak for en dejlig blok!!

  SvarSlet
 4. Mange tak, Lasse. Også fordi du kom forbi. Jeg kunne ikke lade være med at skrive om denne historie, når det nu gav mig lejlighed til at bringe et billede af Angelina ;-) En lignende mulighed var årsag til denne historie: http://kostbloggeren.blogspot.com/2008/08/rigtige-piger-spiser-kd-gr-de.html

  SvarSlet