torsdag den 14. oktober 2010

Fedtskatten: Idiotiet afsløret for åben skærm


Fedtskatteministeren - fra dr.dk/nu

Kostbloggeren har tidligere skrevet om den nye fedtskat, der lader til at være på vej. Skatteministeriet har tænkt sig at afgiftsbelægge mættet fedt i et forsøg på at hente 1,5 mia. kr. til statskassen i takt med at folkesundheden skulle forbedres. Start evt. med at læse denne historie som baggrund:

Idiotiet er fuldbyrdet - Nu også fedtskat på kød

I går aftes var Fedtskatten emnet for magasinet Penge på DR, og denne vanvittige idé synes bestemt ikke blevet mindre skør efter udsendelsen:

Penge: Fed afgift

Grundlaget og den foreslåede eksekvering af Fedtskatten lader til at være udtænkt i Omvendtslev, og her er bare en kort liste over den manglende logik.

1) Danmarks to fremmeste ernæringseksperter, prof. Arne Astrup, som vi kender, og Berit L. Heitmann, chef for det danske center for sygdomsforebyggelse, kunne fortælle, at der ikke var meget sundhedsmæssigt var at hente i at få folk til at spise mindre mættet fedt. Astrup mente dog, at der ville være en lille gevinst, hvis folk skiftede noget af det ud med flerumættet fedt (det er så en knast, som vi endnu ikke har fået høvlet af professoren), mens Heitmann kunne fortælle at, vi tværtimod ville få MERE hjertesygdom og MERE diabetes, fordi mønstret i høj grad er, at folk skifter fedtet ud med hurtige kulhydrater - som i lightprodukter, skrabet franskbrød med syltetøj osv

2) Statens egne sundhedsøkonomer kunne vise, at indtægten blot ville blive på 60 procent af de forventede 1,5 mia.

3) I al sin himmelråbende arrogance har Skatteministeren besluttet at lade afgiften følge dyret og ikke fedtet så at sige. En fedtglinsende ribbenssteg får altså samme afgift som den magreste svinemørbrad. Samtidig har man hentet fedt-data fra USA, hvor dyrene er meget federe end de forædlede danske. At dette pisser Danish Crown fuldstændig af, er ikke svært at forstå.

4) Skatteministeren blev stillet over for to madpakkemodeller: En med rugbrød belagt med magert pålæg og peberfrugt - et måltid helt efter De 8 Kostråd- og et med hvidt sandwichbrød med syltetøj. Han blev konfronteret med, at den første ville blive ramt af fedtskatten, mens den anden ville slippe. Det skulle man tro kunne give anledning til ydmyghed fra Skatteministeren, men nej. Manden greb fat i den lille skive peberfrugt og foreslog, at det faktisk var sådan noget, man skulle spise til frokost i stedet for et af de to forslag. ER MANDEN FORRYKT! MENER HAN, AT VI SKAL TIL AT VÆRE RÅ-VEGANERE HELE NATIONEN?

KONKLUSION: Det hele ramler sammen i udsendelsen. Fedtskatten vil ikke give de ventede indtægter. Dens sundhedsmæssige grundlag er mildt sagt mangelfuldt. Den rammer ikke de ønskede kødtyper, men kød generelt. Og Skatteministeren og hans bjæffende Venstrekillinger på Borgen lader til at være håbløst dårligt klædt på til at promovere denne sag. Fedtskatten skal dø ... NU!

En af de få fornuftige ting, der blev sagt i udsendelsen, kom fra Jens Lindbjerg, der importerer special-oste, hvor fedtindholdet "er som fårene giver den dag". Adspurgt om hvad han mente, at det ville koste ham at administrere Fedtskatten, sagde han: "Det har jeg slet ikke regnet på, for jeg kan slet ikke forestille mig, at nogen vil vedtage et så tosset forslag".

Ostemand, ostemand, ostemand. Kostbloggeren er med dig. Men glem ikke, hvad det er for nogle typer, der sidder på de 90 mandater pt. i Folketinget ...

13 kommentarer:

 1. Godt jeg ikke så det program, det lyder som om det kunne give for højt blodtryk.
  Og det skal forestille at være en liberal regering:-(

  Inger

  SvarSlet
 2. Der var dog en vis djævelsk glæde ved at se Skatteministerne på så tynd is. Han har overtaget hele ideen fra Kristian Jensen, mener jeg, og er jo slet ikke i stand til at argumentere for forslaget på anden måde end ... der skal penge i kassen.

  SvarSlet
 3. Jeg er rigtig træt at politikere, og det skyldes især, at de ikke lytter til råd og eksperter som de burde, da de ofte selv ikke har de rette kompetencer. Skatteministeren igår er et glimrende eksempel.

  Fair nok at der skal financieres skattelettelser, men hvorfor man ikke lytter til fagfolkene og gør det på en sundhedsfremmende måde er mig en gåde.

  SvarSlet
 4. Fødevareafgifter stinker som regel. Vidste du, Jens, at der er en afgift på mandler på godt 32 kr. pr. kilo? I kid you not. Det gælder også de fleste andre nødder, dog ikke Macadamia-nødder, da de tilhører en anden botanisk familie.

  Lav afgifter på sukker, hvidt mel og andre raffinerede fødevarer, der bidrager til folkesygdommene, hvis I absolut er nødt til det, men lad naturlig mad som kød, æg og nødder være i fred - og okay, fjern evt. momsen på grønsager. Ikke frugt, dog. Jeg tror ikke, der er nogen danskere, der får for lidt frugt. To stk. pr. dag er riiiigeligt.

  SvarSlet
 5. De har jo skattestop, så det er bare ny måde at få skat ind. At der så er en masse bivirkninger spiller ikke en rolle. de skal jo finanseres fra en anden kasse.....

  SvarSlet
 6. Godt jeg ikke så det. Så ville jeg helt sikkert have rejst børster. Når tumpen er så magtarrogant at han ignorerer den ekspert på hvis arbejde han baserer sin holdning så er der jo noget helt, helt galt?! Særligt da hr.Astrup selv stiller sig tvivlende overfor dets relevans i lyset af de data om fedt der begynder at dukke op.

  Jeg er ved at udvikle politikerlede pga. den opførsel. Han er jo ikke, i sammenhængen, unik på nogen måde. Fredelige Danmark er blevet en angrebsmagt. Alle de blomstrende politiske floskler forklarer ikke helt hvad det lige gik ud på og hvis der mangler penge i kassen?! så kan jeg komme i tanke om 23 milliarder der er blevet smidt ud af vinduet for ganske nyligt!. Måske en prop i dét hul, kunne skaffe nogle kontanter?

  Danmark hvor der var plads til alle, og brød til selv de svageste, et ikke uvæsentligt punkt på listen over ting som branded "Danmark" engang stod for, er sat til salg. Når politikerne -tilsyneladende uden hverken skam eller gnækkende latter- i ramme alvor foreslår at Danmark skal leve af kompetencer på højt plan (fordi at vi blev sat af produktions vognen for længe siden) og samtidigt foreslår at pille ved SU'en, er der kun én ting man kan konkludere. De mennesker er bindegale. De taler ud af begge sider af munden og hvis ikke de selv er klar over det, må det jo være ubevidst og derfor en sag for landets psykiatere.

  Kan i se hvad bare det at læse om udsendelsen fik åbnet op for?

  Jeg vil iøvrigt henvise til siden politikerlede punktum com for en tilfredsstillende gennemgang af de hattenåle vi igen og igen får serveret.

  SvarSlet
 7. Jeg siger igen og igen til mig selv, at jeg skal holde op med at blive vred over de tåber, men igen og igen falder jeg i ... Og det her kommer jo til at påvirke os alle sammen. Det er en skat på kød, helt enkelt.

  I øvrigt ... hvilke 23 milliarder er blevet smidt ud af vinduet for nylig?

  SvarSlet
 8. Afghanistan. Jeg vil minde alle om at Churchill allerede dengang havde en helt klar holdning til det sted. Det kan sådan set opsummeres med at han syntes at alle civiliserede mennesker skulle holde sig langt væk og hvis ikke det i forvejen havde været en saltørken skulle der rages salt i jorden så ingenting kan gro der i 1000 år så de labaner og flæsketyve der holder til i området heller ikke slår rod. Hvad er det helt præcist vi har gang i?

  Nu ser jeg udsendelsen fra DR alligevel. Mit blodtryk virker forhøjet. De er nogle platugler. De er sjovt nok den samme sociale gruppe de igen og igen favoriserer. Et par kroner ekstra her og der betyder ikke noget når de betales fra den folkebetalte 50kg månedsløn, men for folk på pension eller overførsel kan det være katastrofalt.

  Nu jeg er i gang vil jeg også godt brokke mig over den sundhedsfascisme der har bredt sig. Danmark er ved at blive de gode intentioners tyranni. Det kan godt være at det er velment, men skrid nu for pokker ud af mit liv! Jeg nægter at tage råd fra den blegfede tydeligvis usunde samling opkomlinge. Walk the walk or hit the road jack!.

  SvarSlet
 9. Undskyld jeg spørger - er det 1.april ?
  - altså, jeg må være stået for tidligt op, for jeg troede vi var i oktober.
  Hvor meget afgift skal skatteministeren slippe for hans pamper -dobbelthage ?
  Selv svinebønderne i sønderjylland vil glide over grænsen og købe tysk, da de danske afgifter igen viser vejen derhen. Fatter ikke at de ikke fatter at befolkningen fatter mistillid til disse ufattelige og latterlige afgifter....
  Så fat det dog..

  SvarSlet
 10. Uddel noget usundt og fedtmættet mad så folk skrider i svninget før pensionen - det er den eneste redning for danske økonomi.
  Hvorfor stræbe efter at gøre folk sundere og ældre, når der ikke er penge til det?
  Embecile fjolser....

  SvarSlet
 11. skattemedisteren fremstår så absolut som en person der ville vælge råkost til frokost.

  SvarSlet
 12. Når folkevalgte politikere bevidst begynder at skade befolkningen, er det vel på tide at skifte dem ud?

  SvarSlet
 13. Fedeskatministeren ligner faktisk en, der følger De otte kostråd og samtidig er ivrigste MF'er ved frugtskålen, fordi det jo er så sundt at spise syv-otte Granny Smither hver dag og tre bananer.

  Ang. Afghanistan, så ville vi muligvis være nået lige så langt ved at bruge for langt færre penge dronebomber og punktnedslag med specialstyrker. Men man så, at Clintons Balkanmodel - bombning efterfulgt af massive landstyrker - virkede, og så gik man ind med titusindevis af mand. Men Churchill havde sgu nok ret.

  SvarSlet