tirsdag den 12. oktober 2010

TV 2 advarer mod slankediller

Her får du et link til gårsdagens indslag om 'farlige slankekure' fra TV 2's Go'Aften, hvor ernæringseksperten Preben Vestergaard advarer mod en lang række slankediller. Blandt dillerne fremhæves suppekuren, 'Rigshospitalets tossekur', Raw Food, vandkuren og slankepiller. Indslaget starter dog med lavkulhdratkuren, der præsenteres som masser af 'kød, æg og olier'. Lavkulhydrat præsenteres som noget lidt mærkeligt noget, idet "myndighederne er enige om, at man skal spise kartofler, ris, pasta og gryn".

Til Vestergaards forsvar skal det siges, at han udnævner lowcarb til at være den mindst problematiske af slankedillerne. At kostformen overhovedet er havnet i dette selskab af udrensningskure, har vi vistnok B.T. at takke for, idet indslaget var baseret på deres artikel. Til sidst i indslaget præsenteres den ideelle, fedtfattige diæt: rugbrød, kartofler, magert kød og grønsager.

SE INDSLAGET

Hm, gad vide, om Vestergaard selv tror på den? Trods den sorte cardigan er han tydeligt overvægtig og det i den farlige æbleform, hvilket kan undre hans ekspertstatus taget i betragtning. Måske han og andre som ham skulle kigge med lidt mere positive øjne på lavkulhydratkuren, inden sukkersygen melder sig. Eller bare spise stenalderkost. Der var ingen overvægt, sukkersyge eller cancer blandt de oprindelige folk.

5 kommentarer:

 1. Det er sjovt nok ret udbredt hos ernæringsfolk der forsvarer de 8 kostråd med lidt deller her og der, når de kommer lidt op i årene.
  Hvordan kan det mon være? Måske for meget sukker hvedemel;-)

  Inger

  SvarSlet
 2. Helt sikkert, og så for meget frugt, stress og manglende søvn. De er jo nødt til at være oppe på alle tider af døgnet for at øse vand ud af deres synkende skude ;-)

  SvarSlet
 3. :)
  Kender selv et par stykker - de SKAL holde sig til de danske kostråd og må kun vejlede udfra disse.

  Så simpelt er det faktisk.

  Og meget sørgeligt at vores uddannede folk i danmark bliver holdt så hårdt fast. Det stemmer ikke ret god overens med andre proffisioner hvor man normalt sætter pris på folk der undersøger nye ting, og går i nye retninger.

  SvarSlet