tirsdag den 25. januar 2011

Mere propaganda fra anti-kødfolket. Nu i B.T.

B.T. har i dag fokus på kræft og lister en række generelle forebyggende tiltag for dem, der ønsker at undgå sygdommen. Efter de forholdsvis fornuftige Hold Vægten, Dyrk Motion, Undgå Alkohol og Kvit Smøgerne kommer to råd, som Kostbloggeren finder helt ude i hampen: Beskyt Dig Mod Solen og Drop Rødt Kød.

Om det røde kød fortælles det, at risikoen for kræft hos kvinder øges med 56%, hvis de spiser 66 gram rødt kød om dagen. Hvor man har disse tal fra, står hen i det uvisse. Måske er det fra FN's store kræftundersøgelse fra 2007, hvorfra meget af den nylige antikød-propaganda stammer. Her advarede man mod indtag af rødt kød, men som du måske husker, var Kostbloggeren ude med riven over for undersøgelsens konklusioner og flåede dem fra hinanden her:


Der er flere andre eksempler på sludder i B.T.-teksten. Fx den, at asiatiske mænd sjældnere har prostatakræft pga. "en kost rig på sojaproteiner og grøntsager". Genialt! Proteiner, som vi har indtaget i afgørende mængder i 3 mio. år (rødt kød), er dybt skadelige, mens proteiner, som er helt nye i menneskekosten (sojahelvedet), mirakuløst beskytter mod kræft.

Hil sojabønnen!
Praise the Lord, hvor er vi heldige, at sojabønnen er blevet opfundet. Så kan vi slippe for den galopperende prostatakræftepidemi, som jo var evident blandt alle klodens oprindelige folk såsom præriens urmennesker, vikingerne, de australske aboriginere, inuitterne, masaierne og ... Wait a minute!!! De fik jo ikke prostatakræft eller andre kræftformer i noget nævneværdigt omfang. Er rødt kød så årsag til kræft? Nej, nej og atter nej. Som eksperten i tarmkræft fortæller i avisen:

"Mange af dem, som har tarmkræft, er glade for kød og især rødt kød" ...

Måske, men de er sikkert også glade for wienerbrød. Når de tør se bort fra den massive antikød-propaganda, er de sikkert heller ikke bange for at køre fx et par kanelsnegle indenbords hver anden formiddag. Og netop wienerbrød indeholder lige dele af de tre værste ting, vi som mennesker kan indtage: raffineret sukker, raffineret hvedemel og raffineret, flerumættet plantefedt. Eller også spiser de meget hvidt brød (eller brød i det hele taget), eller få grønsager eller meget slik, eller bruger pulvermælk i kaffen (oxyderet kolesterol, beskadigede proteiner), eller hvad dælen ved jeg?

At tarmkræftramte er glade for kød, betyder ikke, at kød er årsag til kræft. Det er helt basal videnskab (og forklares meget mere indgående af Dr. Michael Eades i hans gode gamle indlæg om observationsstudier, Observational Studies, som han også henviser til i sit nyeste indlæg The Big Lie, der handler om den store fede løgn, at mættet fedt er årsag til hjertesygdom etc.).

Og solen?

Nyd den i fulde drag, så snart den kommer. Lad strålerne bage på huden i nogle gode minutter, indtil du mærker en let sitren eller opdager en let rødmen, og søg så skygge eller klæd dig dækkende på. Det er sådan, man bruger solen og får sine gode d-vitaminer foruden alle de andre relaterede stoffer, der dannes i huden parallelt med vitaminet.

3 kommentarer:

 1. "Mange af dem, som har tarmkræft, er glade for kød og især rødt kød" ...

  Ren Holberg logik.

  Jeg kan observere at benzin priserne og størrelsen på min mors bagdel har fulgt hinanden rimeligt trofast gennem 10 år. Jeg må derfor konkludere at benzinpriserne dikterer størrelsen på min mors bagdel.

  Der er en nem måde at observere effekten af kød på menneskekroppen. Observer alle de karnivorer der efterhånden er. Der er meget få forstyrrende faktorer i deres livsstil. De færreste af dem drikker og ryger. De spiser kun kød og enkelte spiser andre animalske produkter.

  Men det virker som om at der ikke rigtig er nogen interesse fra ernærings eksperterne til at kigge på det her. Jeg tog kontakt til "the bear" og havde en kort udveksling. Jeg tror ikke at han er offer for sin egen trylledrik (verdens første til at producere LSD i stor målestok). Men jeg tror heller ikke at han har ret I at grønt ligefrem er det rene gift. Ikke desto mindre er manden gammel, ved godt helbred og sindstilstand, på en ren animalsk kost gennem 50 år.

  Jeg har fundet en fransk fyr på 65 der ikke har spist andet end rå mad, primært animalsk I 20 år. Jeg ved at han har venner med lign livsstil. Han ligner ikke een der er en dag over 50.

  Jeg kender en hel del bodybuildere efterhånden, inklusive professionelle af slagsen som ikke spiser andet en rå kød og æg. Randy Roach er 50, har ikke spist andet i over 10 år. Han har en krop de fleste 25 årige ville misunde.

  Jeg har fundet hele foraer med folk der spiser rå kød, og stort set kun det.

  Fælles for alle er en fokus i deres liv på optimal sundhed, så mange af dem har løbende fået lavet tests hos deres læger af kolesteroltal osv, så man behøver ikke engang starte helt forfra og har adgang til årtiers materiale fra dag 1.

  Men videnskaben...de kan ikke finde nogle at teste eller observere åbenbart. Man kunne få den grimme tanke at det er fordi at de slet ikke har lyst.

  SvarSlet
 2. Ja - toget køre igen...

  Politiken er også ude: Sådan spiser du kolesteroltallet ned
  http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/guidersundhedogmotion/livsstilguider/ECE1170524/saadan-spiser-du-kolesteroltallet-ned/

  For at minimere det FAAAARLIGE kolesterol skal man droppe kød og fedt, og massere af fiber fra brød.

  Ellers tak :)

  Ellers kan jeg da lige slå et slag fra Gary Thaubes nye bog: "Why we get Fat, and what to do about it!" - er pt igang med den (78 kr. som Kindle version - hvornår lære de danske forlag det???)

  Til de ikke indvidede er det en helt ny bog som samler tråden op fra den meget roste "Good Calories, Bad Calories" (som gary har rejst verden rundt med og holdt foredrag for universiteter og læger omkring) i en ny og lidt mere tilgængelig udgave (uden helt så mange kilde henvisninger og hård data).

  Tak for endnu et godt indlæg.

  SvarSlet
 3. Har du i øvrigt kendskab til det forholdsvis nye vegetarprodukt Quorn?

  De skriver på pakken, at der er tale om en svamp, men det er ikke helt rigtigt. Den afbillede svamp har faktisk intet med produktet af gøre. Jeg har forstået det sådan, at produktet faktisk består af en slags mug, som er dyrket i et laboratorium. Muggen er lig med mycotoxin - dvs. svampe-gift!

  Mycotoxin er et affaldsprodukt som fx svamp producerer i kroppen. Et affaldsprodukt der kan forårsage alt fra svimmelhed og hovedpine til decideret sygdom. Ikke underligt at flere er blevet syge og dårlige af dette mugne gift-produkt!

  Jeg er simpelthen rystet over dette konstante bombardement af misinformation, vi er udsat for. Og I Form anbefaler det self. også i stor stil! Velbekomme!

  Kathrine

  SvarSlet