fredag den 30. september 2011

Fedtskatten er her, folk hamstrer løs og Sverige vinder

Den danske Fat Taxuenza, der som bekendt udløser en eklatant idiotisk fedtskat fra og med i morgen d. 1. oktober 2011, giver sig nu også udslag i hamstring. Og er det sunde varer som smør, fløde, kokosolie, nødder, svinefedt, kød og oste, der hamstres? Nej, det er margarine, småkager og tarteletter, som fx Politiken.dk kan berette.

Samme sted kan man læse, at de danske producenter af økologisk svinekød går stille med dørene, når det kommer til at reklamere her i landet for deres fortrinlige produkt. De er nemlig nødt til at reservere en større og større andel af produktionen til eksport:

Svensk sult efter øko-kød kan tømme danske køddiske

Hvor kan vi dog klokke i det her i landet. Vi indfører en fedtskat, der rammer sunde produkter og får folk til at flygte over i low-fat skodvarer, og så sender vi alt vores kvalitetskød over til svensken, der desværre for os og heldigt for dem har anderledes styr på den gode menneskekost. Det kan man fx læse i denne artikel, hvor vores egen Madbandit er blevet interviewet af en svensk avis om fedtskatten. Et stor løft med hatten til Madbanditten!

Her er artiklen.


Heldige Klodshans
Vi har altid sendt de 'gode' udskæringer ud over landegrænserne. Og så har vi beholdt det uønskede herhjemme såsom fede kødstykker og indmad. Men det har faktisk været vores held. Det har betydet, at medisterpølse og leverpostej har haft en fast plads på danskernes menu i årevis. Og i det omfang, at producenterne kan holde hvedemel ude af produkterne - og det gør de i højere og højere grad - ja, så er det mægtigt sunde varer i kombination med hhv. kartofler og agurker/rødbeder.

Fedtskat? Tak for ingenting.

6 kommentarer:

 1. Du har inte tänkt på hur mycket LCHF kostar samhället? Mindre diabetes och fetma leder till att folk lever längre och pensionskostnaderna ökar.

  Fast personligen njuter jag av ert danska kött!

  SvarSlet
 2. Ha ha, Lars. Tak for kommentaren. Ja, man skulle netop tro, at fedtskatten simpelthen var et middel til at sænke levealderen og spare på omkostningerne.

  Dansk kød er godt, men kender du også http://www.graskott.se? De har desværre ikke udlevering i Malmø, så det er ikke realistisk for mig. Men også dyrt ... 190 spänn pr. kilo.

  SvarSlet
 3. Efter at have læst dagens portræt (16.10 2011) af vor nye fødevareminister, Mette Gjerskov, skal vi formentligt ikke sætte de positive forventninger ret højt.
  Dog kan vi glæde os over, at hun ikke gider at bruge tid på at koge kartofler, og derfor vælger hun i stedet for pasta og ris...

  Held og lykke, Danmark.

  SvarSlet
 4. Sørgeligt. Er interviewet online? Jeg kan ikke umiddelbart finde det.

  SvarSlet
 5. Jeg læste det via Infomedia, efter at flere bloggerkolleger havde udtrykt deres holdning til indholdet i papiravisen.
  Måske kommer den på politiken.dk én af dagene.

  Det er ikke fordi, at ministerens linie overrasker, men man havde jo lov at håbe...

  SvarSlet
 6. Bor i Sverige og selv uden fedtskat i DK er varer hovedsaligt billigere her.
  Bare se kaffepris.
  Altså hvis man tjener som i folketing så kan jeg godt se det intet betyder Danmark går galt helt galt .
  Hørte også de grinede fra elfirma i DK at Sverige skulle levere strøm billigt fra vandkraft nu er det bare liii det at Vi her også har atomkraft Danmark har dobbeltmoral.

  Meget vil aldrig bo der igen aldrig

  SvarSlet