fredag den 25. november 2011

Mælk ødelægges af pasteurisering

Som kontroversiel kostblogger er det skønt at se, når man bliver overhalet indenom af de mere etablerede medier. I denne måned har Magasinet Rask en stor artikel om mælk med fokus på, hvordan den ødelægges af pasteuriseringen*. Artiklen er skrevet på baggrund af svenske Fredrik Coltings bog Mjölkrevolutionen (der titelmæssigt synes at lægge sig op ad vores ven Kostdoktorn's eget Matrevolutionen). Artiklen ender med at anbefale, at der åbnes op for råmælk i Danmark som den sunde, vitamin- og mineralrige fødevare, den er.

Her på bloggen har vi ofte skrevet om rå mælk (eller råmælk, som det må kaldes nu) fx HER.

Undertitlen på Coltings bog er: Naturens mest perfekte føde, som du ikke må købe (endnu). Også i Sverige ødelægger man fortsat mælk ved høje temperaturer, men måske svenskerne kan banke en bevægelse sammen, der via højlydte krav kan få sund råmælk ud i butikkerne. Den dag det sker, køber Kostbloggeren sig i hvert fald en Brobizz...

Magasinet Rask kan hentes på hospitaler, apoteker og andre slige steder, men også læses online HER. Artiklen starter på side 60 (nr. 11/2011).

*Ud over pasteurisering findes der også højpasteurisering og UHT-mælk, altså mælk ødelagt ved Ultra-Høje-Temperaturer.

1 kommentar:

  1. Super at et så mainstream blad som Rask laver sådan en artikel.

    SvarSlet