fredag den 4. maj 2012

Ketolysekuren er kommet til Danmark

I Norge og Sverige er man i stort antal hoppet med på vognen, hvor der spises Rigtig Mad, fokuseres på det gode kød og generelt ses skævt til de offentlige råd om at hælde ris, pasta og brød indenbords i kolossale mængder morgen, middag, aften. I Danmark halter vi derimod noget efter trods snart 5 års ihærdig indsats fra  nærværende kostblogger :-)

Nuvel, andedammens vande er i oprør i disse år, og aviserne skriver næsten hver dag om Stenalderkost og om den nylige opdagelse af, at kalve på græs giver sundere kød (d'oh!*). På Røsnæs ved Kalundborg overvejer man at sætte køerne på græs permanent (ring a bell?), og blogosfæren går formelig amok for tiden med gode lowcarb/realfood/no junk-indslag, der bl.a. tæller den engelsksprogede Vegetarian Rehab-blog signeret en her i Danmark bosat amerikaner.

Nu er også Ketolysekuren kommet til Danmark. Det er et norsk fænomen og drives af entusiasterne Rikke og Mette på www.livrem.net og i Glostrup uden for København. De to piger skal meget snart i gang med nyt hold kursister, og her kan man hoppe med på vognen til en nedsat pris.

Ketolysekuren handler om vægttab uden tab af muskelmasse, om at slippe sin afhængighed af sukker og om mange andre ting, som vi ofte taler om her på bloggen.

Klik ind på Livrem.net og se, om det er noget for dig.

*Læs Kostbloggerens artikel Vilde kalve giver landets bedste kød fra april 2009.

13 kommentarer:

 1. Hej
  Der er jo INTET nyt ved "ketolysekuren" overhovedet, det er jo blot. Atkins o.a. principper i en ny indpakning + 1.200 kr. i kursusafgift! Ketolyse/ketose vil hos enhver som skærer drastisk ned på kulhydraterne, optræde efter 48 time, og man vil herefter forbrænde fedt, i stedet for det nu ikke-tilstedeværende sukker. Intet nyt under solen. LFHC er velkendt verden over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Desperate mennesker er altid klar på en ny LET diæt..Der er ingen magic nogen steder..der skal knokles og planlægning skal til for at have en sund levestil og balance på vægten...

   Slet
 2. Kære Anonym,

  Indlægget er skrevet for at gøre opmærksom på denne mulighed for at få en vejledning, der i det store og hele følger de principper, som vi hylder her på bloggen. Vejledning af denne type skiller sig ud fra den mest udbredte form for vejledning hertillands om vægttab, der i den gængse opfattelse i bund og grund blot handler om at spise mindre og motionere mere - en dødssejler efter denne bloggers mening.

  Tag det som det er - og hvis en udgift på en tusse kan give nogen et spark i den rigtige retning og føre til en permanent sundere livsstil, så er det vel penge godt givet ud.

  God bededag!

  SvarSlet
 3. Jeg har brugt ketolysekuren i 4 år nu. Den hedder blot Atkins i stedet og går ud på nøjagtig det samme. Man kan låne bøger om kuren på biblioteket som fortæller alt om kuren og hvad du må spise. Men desperate mennesker er jo altid nemme og lokke og udnytte med og betale dyrt for og tabe sig ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym
   Tak for din henvisning til Atkins.

   Slet
 4. Pjat, plat og kurlegspjankeri. Der er INGEN magi i fedme eller fedttab, selvom en milliardindustri med tilhørende selvfordummende slavehær af fede kursisters insisterer på det modsatte mod bedre vidende. Der er lavet et hav af sammenlignende forsøg, hvor også pjankede ketogene kurlege som denne indgår, og resultatet er, at de er lige gode eller dårlige, selvom de tykke madammer tisser mere den første tid på ketogene kure og som vanligt forveksler ligegyldigt vægttab med fedttab. De ketogene kure er derimod ikke lige så sunde, som ordentligt sammensat kost. For få fibre, for få phytonutrienter vitaminer og mineraler, og alt, alt for meget protein og mættet fedt. kulhydrat er kroppens foretrukne energikilde, og man kan ikke præstere ordentligt uden! Ny forskning fra netop Norge dokumenterer netop det usunde i at spise meget mere protein end kroppen har brug for. Summa summarum¨: en ny fjolltet kuponhæftekurleg og masser af penge ned i lommerne på bagmændene, - helt som de 117 andre "kure" fede kvinder fordriver kedsomheden med!

  SvarSlet
 5. Hold da op hvor er folk da "glade" herinde. prøv da lige atvære en smule positive, fornemmer man at der er en smule misundelihed eller er folk nidkære?

  SvarSlet
 6. Der er da intet at være misundelig over? Et varigt vægttab kommer ikke ved at leve på en speciel måde i et 3-6 måneder. Det kommer ved hårdt arbejde og sund kost! Alle de hersens trylle rylle kure er guf for fede bagmænd der tjener kassen. Ulækkert!

  SvarSlet
 7. Helle Christiansen9. juni 2012 kl. 00.04

  Måske kommer et varigt vægttab ikke ved at leve på en speciel måde i 3-6 måneder, men kan det give dig et spark, og få tabt en stor del af din overvægt, så kan jeg ikke se hvad det betyder at give 3-6 måneder af dit liv til det.

  har selv vejet 50 kg for meget i 20-30 år, og kunne jeg have smidt måske 35-40 kg af dem, så min overvvægt ikke så så uoverskuelig ud, ja så må du kalde det hokus pokus løsning, bagmænd(er vil ikke anerledes end piller og hvad der eller findes) Men det er da værd at ofre, for at få mit liv tilbage.

  Men måske man skal tænke sig om når man svarer, sidder man allerede som slank, eller mangler man blot 5 kg, så er det måske ikke kuren man skal vælge

  Der er en kur for enhver type vægttab og enhver slags person, man skal blot finde den der passer til en selv.

  SvarSlet
 8. Jeg kan kun sige, at dem der virker skeptisk overfor kuren er tilsyneladende dem, der ikke ved hvad de taler om, og ikke er inde i principperne for ketolysekuren/Atkins. Jeg har levet efter principperne nu i 2 uger, og har tabt 5 kg. Og vægten fortsætter ned for hver dag der går... Hvis man trænger til at tabe sig x-antal mange kg og hører til dem, der vil se hurtige resultater for at bevare motivationen, er low-carb helt sikkert vejen frem. Man finder hurtigt ud af, allerede efter den første uge, at man slet ikke har lyst til søde sager. Jeg har været på et utal af kure, men fælles for dem alle er, at man lider et frygteligt afsavn. Det oplever man slet ikke på low-carb. Derudover er der alle de sundhedsmæssige fordele ved at kvitte sukker og stivelse. Til alle jer kritikere; sæt jer ordentligt ind i principperne inden i dømmer!

  SvarSlet
 9. Må man drikke mælk, da der jo også er kulhydrater i?
  Gitte

  SvarSlet
 10. Laktosen har jo næsten samme GI som sukker, og i betragtning af, at det bedste fra mælken er fedtet, de fedtopløselige vitaminer og valleproteinerne, så gælder det jo om at vælge den fedeste mælk, altså sødmælk eller rå mælk. Mælk kræver dog relativ meget insulin, hvorfor det nok ikke er tilrådeligt på en decideret ketolysekur. Læs mere om det her hos Mark Sisson:

  http://www.marksdailyapple.com/dairy-insulin/#axzz2HwUUt9eq


  SvarSlet
 11. Ketolysekur i 18 dage = - 5kg Wuhuuuuuu :-D

  SvarSlet