tirsdag den 26. august 2008

Atkins lowcarb-seminar nu online

Som lovet får du her muligheden for at blive klogere på den videnskab, der understøtter den kulhydratfattige kost. Som beskrevet her deltog forskerne dr. Stephen Phinney og ph.d. Jeff Volek for et par uger siden i et webinar, som du kunne følge direkte over Internettet via et link her hos din kostblogger.

Atkins Nutritionals, der stod som arrangør, havde luftet tanken om at udsende et transcript fra webinaret, men det lader vente på sig. I stedet får du nu her noget, som er endnu bedre, nemlig chancen for at opleve webinaret live på din egen computer.

Med den teknologi, der er til rådighed her på Blogger, er det ikke muligt at lave en film med webinaret og lægge den her på bloggen - blandt andet fordi full-screen ikke undestøttes, hvorfor man overhovedet ikke ville kunne læse, hvad der stod på de forskellige slides. Du kan dog nemt selv strikke det sammen.

Sådan gør du:

Klik her for at komme ind på websitet med slides fra webinaret.

Klik her for at komme ind på første del af podcastet af begivenheden.


Når du klikker på linket til lyden, kommer du til at møde en markant figur inden for det amerikanske lowcarb-miljø, nemlig Jimmy Moore. Han er en spøjs fyr, men en utrættelig forkæmper for den kulhydratfattige sag. Mere om ham en anden dag - nu er du blot advaret ;-))

Anden og tredje del kommer i dag tirsdag og i morgen onsdag, så hvis du vil have det hele på en gang, må du vente lidt.

Med både lyd og billede linet op er det bare at komme i gang og klikke dig igennem slidesene, så lyden passer til billederne. FYI skal du frem til slide 17, når damen introducerer dr. Phinney. Og frem til slide 19, når han begynder at tale om Frederick Schwatka.

Et par forbehold fra kostbloggeren

Selv om vores ernæringsmæssige filosofi her på bloggen er funderet i stenalderdiæten (Paleo Diet) snarere end i Atkins, er der meget at lære fra den ihærdige virksomhed, som udsprang af dr. Robert C. Atkins og hans bøger om Kostrevolutionen.

De bruger (naturligvis) mange midler på at støtte forskning, der afklarer spørgsmål omkring den kulhydratfattige måde at spise på (senest denne) - sandsynligvis fordi, at Atkins himself blev kritiseret for blot at promovere en diæt uden at understøtte den med seriøs medicinsk forskning. Den er dog udført nu i massevis - navigér lidt rundt her på siden og bliv meget klogere på det - og argumenterne for denne kostform tårner sig op.

Atkins Nutritionals har indset, at folk over en bred kam ikke vil undvære deres brød, slik og kager, og udvikler derfor kulhydratfattige varianter. Det kan man ikke fortænke en virksomhed i. Tænk på alle dem, der sprang på den fedtfattige vogn og lavede (og stadig laver - helt idiotisk) light-, lowfat- og fedtfattige produkter af snart sagt alle fødemidler. Sådan er kapitalismen ...

Dit lod er at holde tungen lige i munden. Her på bloggen vedbliver vi med at smække æg, kød, indmad, fisk, kokosolie, olivenolie, fiskeolie, bær, grønsager, krydderier, nødder, frø og frugt på tallerken i stor stil og supplerer desuden stenalderkosten jævnligt med mørk chokolade, ost og fløde.

Rigtig god fornøjelse!

Low Carb - On Planet Earth for 3 millions years and counting!

2 kommentarer:

  1. Lidt besværligt, omend det hele værd. Rigtig spændende :-)

    SvarSlet
  2. Tak skal du have. Herligt, at nogen får glæde af det. Jeg var faktisk startet på at at lave en video med seancen og lægge den herud, men da der jo var informativ tekst på alle de forskellige slides, var det omsonst med det lille format.

    Godt, at det kunne lade sig gøre på den her måde, omend jeg er opmærksom på, at man skal være skarp for hele tiden at skifte til de rigtige slides. Heldigvis kan man hurtigt skippe frem og tilbage, hvis nødvendigt.

    Tak for din kommentar.

    SvarSlet