mandag den 15. september 2008

Sverige - også bedre til vægttab

Overvægt skyldes flere ting, skriver de på netdoktor.dk, og fortsætter:

Vi har i dag tilstrækkelig viden til at være sikre på, at overvægt skyldes:

... for højt fedtindhold i kosten; for få af de fiberrige madvarer, som grove grønsager, frugt og fuldkorn; for mange sukkerholdige drikkevarer; et uhensigtsmæssigt måltidsmønster med få store måltider; for store portioner; for stort alkoholforbrug og mangel på fysisk aktivitet.

Hovedskurken er (som altid) fedtindholdet i kosten og resten af ballademagerne er også de gamle kendinge. Og hvordan sætter man så gang i et vægttab i følge netdoktor.dk?

Man skærer ned på fedtkalorierne.

Men hvad siger svenskerne? Jo, på netdoktor.se giver overlæge og reumatolog Johan Frostegård dette råd til en kvinde med rygproblemer og et ønske om at komme af med overvægten:

Du har en BMI på godt 34 og mange af dine symptomer kan stamme herfra. Virker det ikke med tallerkenmodellen (læs: De 8 Kostråd), fortæller mange, at de går ned i vægt ved at lægge kosten helt om til LCHF, dvs. lavt indtag af kulhydrater og højt indtag af fedt. Tal med din læge om dette og med din diætist. Undersøgelser viser, at man opnår større vægttab ved denne metode.

Således lyder altså rådgivningen på den svenske Netdoktor. Men når Netdoktoren er dansk, får du det nedslidte råd om at skære ned på fedtet og portionsstørrelsen samt skrue op for kulhydraterne og motionen. Ikke et ord om den kostomlægning, der i test har vist sig de andre gængse typer overlegen. Læs fx her, her og her. Og hvorfor den virker? Det kan du læse om i indlægget lige herunder.

Hm, måske skulle man sende danske overvægtige til Sverige – de kan evt. følges med dem, der søger familiesammenføring gennem EU-reglerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar