torsdag den 30. oktober 2008

Fedtfattig kost ØGER C-reaktivt protein

Danske læger med dr. Børge Nordestgaard i spidsen har i dag offentliggjort opsigtsvækkende resultater om, at stoffet C-reaktivt protein er en markør for hjertekar-sygdom. Bedre sent end aldrig, fristes man til at sige, for det har man vidst i USA i noget tid. Her på bloggen skrev vi om det allerede i sommer, og det var med en advarsel mod en fedtfattig diæt.

Vi berørte emnet C-reaktivt protein allerede i sommer her på bloggen i dette indlæg: Fedtfattig på egen risiko. Ud fra et kostmæssigt synspunkt er der nemlig den drøninteressante kobling, at en fedtfattig kost får CRP-tallet til at stige, mens en kulhydratfattig kost får det til at falde.

De danske forskere er skeptiske over den amerikanske model, hvor man leder efter en pille, som kan sænke CRP’et medicinsk. Om Nordestgaard og Co. for ikke at tale om Hjerteforeningen, der har sponseret undersøgelsen, vil gå så langt som at gribe om nældens rod og anbefale en lækker Low Carb-kost frem for den triste fedtfattige, ja, det vil tiden vise.

Herfra luner vi os i hvert fald ved tanken om, at vores foretrukne kost med masser af kød, æg, fisk, grønsager, nødder, bær og frugt sænker CRP-tallet på helt naturlig vis. Men det hænger jo nok sammen med, at denne kost ligger tæt op ad den, som vores forfædre udviklede sig på igennem 2-3 millioner år. Tror du ikke?


Low Carb - On Planet Earth for 3 millions years and counting ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar